WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder wordt ook wel een stijve schouder genoemd. Deze klacht begint met pijn rond het schoudergewricht, maar ook de bovenarm kan pijn doen. Omdat de schouder helemaal vast kan komen te zitten heeft het de naam ‘bevroren schouder’ gekregen. De ervaringen van een frozen shoulder zijn dat het tot een jaar tot langer kan duren en pijn kan doen. Het kan zelfs zo zijn dat problemen met de schildklier mee kunnen spelen bij een frozen shoulder.

De 3 fases van een frozen shoulder

Bij een frozen shoulder zijn er 3 fases. De eerste fase is de ‘freezing fase’ en deze duurt van 2 tot 9 maanden. Deze fase is het meest pijnlijk en is er sprake van een ontsteking. De fases hierna heten ‘frozen fase’ en ‘thawing fase’. Deze fases doen minder pijn en hier kunnen er weer oefeningen worden uitgevoerd.

Wat zijn de symptomen?

De symptomen van een frozen shoulder beginnen met pijn rondom het schoudergewricht. Vaak kan dit uitstralen tot de bovenarm en soms ook tot de hand. Door de pijn ga je steeds minder bewegen en ga je moeite ervaren met het optillen van de arm boven het hoofd. Naar buiten draaien met de arm of de arm achter de rug kan ook voor pijn zorgen.

Wat is de oorzaak?

Vaak is de oorzaak van een frozen shoulder onduidelijk. Het zou kunnen komen door zwaar werk en door het vaak herhalen van dezelfde bewegingen. Hierbij gaat het met name om bewegingen met de armen en waarbij je de armen veel boven het hoofd houdt. De klachten van een frozen shoulder kunnen na verloop van tijd over gaan, maar het is toch goed om ernaar te laten kijken als je veel pijn ervaart.

Behandeling van een frozen shoulder

In eerste instantie zal je niet durven bewegen door de pijn. Toch is het belangrijk om de schouder te blijven bewegen, al zijn het kleine bewegingen. Je kan ook kijken naar pijnstilling zoals paracetamol, om het bewegen wat soepeler te maken. Het is ook belangrijk dagelijkse activiteiten te blijven doen, maar vermijdt activiteiten waar overbelasting plaatsvindt.

De slaaphouding bij een frozen shoulder

Als je last hebt van een frozen shoulder, is slapen op je rug de beste slaaphouding. Ondersteun de pijnlijke arm met een kussen; dit geeft de meeste verlichting van schouderpijn. Zorg bij deze houding ook voor een kussen dat de nek goed ondersteunt, zodat de schouderpijn niet overgaat in nekpijn.

Welke oefeningen kan ik doen?

Om het herstel van een frozen shoulder aan te gaan is het belangrijk voldoende te blijven bewegen. Er zijn oefeningen die je zou kunnen uitvoeren, maar het is belangrijk om niet te ver te gaan. Om zeker te weten dat je de juiste oefeningen doet is het verstandig bij de fysiotherapeut langs te gaan.

Waar kan ik terecht voor een frozen shoulder?

Bij Active Health Center kunnen we kijken naar de aard van jouw klachten, om vervolgens een behandelplan op te stellen. In dit behandelplan overwegen we o.a. dry needling of manuele therapie. Maak een afspraak via de website of neem contact met ons op als je met vragen zit.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak met de fysio maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Indien je een afspraak maakt voor een nieuwe klacht dan plannen wij automatisch een dubbele afspraak. Er wordt zowel een intake als een behandeling gepland. Op deze manier kan de therapeut naast de intake ook direct starten met de behandeling. Indien je alleen een afspraak wilt voor een intake, vragen wij je om telefonisch een afspraak te maken of te kiezen voor de optie “Neem contact met mij op” .

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”