SAMEN KOMEN WE VERDER!

Dry needling bij Active Health Center

Dry needling is een techniek die fysiotherapeuten gebruiken om spierspanningen en pijn te verminderen. Hiervoor gebruikt de fysiotherapeut een dun naaldje en prikt deze in bepaalde plekken in de stijve spier (triggerpoints). Om deze techniek te mogen gebruiken heeft de fysiotherapeut een speciale opleiding gevolgd.

Dry needling doet geen pijn

Dry needling wordt uitgevoerd met extreem dunne naalden en door een fysiotherapeut die speciaal hiervoor opgeleid is. De fysiotherapeut weet waar en hoe diep je in de spier moet prikken en hierdoor voel je de naald nauwelijks. Je kan wel een lichte mate van ongemak ervaren omdat je niet weet wat je moet verwachten.

Verbeterde beweeglijkheid

Door gespannen spieren los te maken, kan dry needling de flexibiliteit en de beweeglijkheid van de spieren in het behandelde gebied vergroten.

Specifieke behandeling

Tijdens de intake wordt de exacte locatie van triggerpoints en gespannen spieren bepaald. Hierdoor kunnen precies die specifieke spieren en triggerpoints die de klachten veroorzaken behandeld worden.

Snelle pijnverlichting

Dry needling is een effectieve manier om verhardingen binnen de spier snel en effectief aan te pakken waardoor de spier ontspant.

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode waarbij spieren worden getriggerd, door middel van het gericht aanprikken met een naaldje. De therapeut maakt gebruik van dunne naalden, waarbij verhardingen binnen de spier snel en effectief worden aangepakt. Het inbrengen van het naaldje is zo goed als gevoelloos en doet dus geen zeer. Dry needling wordt vaak verward met acupunctuur. Toch zijn dit twee verschillende behandelmethoden. Acupunctuur is namelijk meer gericht op de energie in het lichaam, waarbij meerdere naalden gebruikt worden. Bij dry needling gebruikt de therapeut slechts één naald, waarmee de spier kort wordt geprikkeld.  

Dry Needling behandeling

Bij een dry needling behandeling analyseert de fysiotherapeut eerst de klachten. Hierbij is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak van de verhardingen is. Als eenmaal duidelijk is welke spieren pijn veroorzaken, zoekt de therapeut naar specifieke triggerpoints binnen deze spieren. Triggerpoints zijn als het ware verkrampingen in de spieren, die pijn veroorzaken. Deze triggerpoints worden vervolgens uitgeschakeld met het naaldje, zodat de spieren kunnen ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt de therapeut meestal meerdere spieren tegelijk. Na een dry needling behandeling kunnen de spieren wat vermoeid of stijf aanvoelen, maar dit is vaak van korte duur. Om de spieren in goede conditie te behouden, geeft de therapeut je na de behandeling een aantal oefeningen en gerichte adviezen mee. Vaak zijn 3-5 behandelingen genoeg om de verhardingen binnen de spier weg te halen.  

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”