WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat te doen bij hamstring pijn?

Hamstrings zijn de spieren aan de achterkant van de bovenbenen. Een blessure aan de hamstring ontstaat in de meeste gevallen tijdens het sporten. Dit kan met name tijdens explosieve bewegingen, waarbij een sprintje, een start of plotseling afremmen veel druk op de hamstrings kunnen zetten. Dit vertaalt zich vaak naar pijn. De pijn kan opspelen tijdens rust, lopen of zitten. De pijn kan vanuit de hamstring doortrekken tot de heup en zelfs tot pijn in de lies. Zowel mannen al svrouwen kunnen last ervaren van de hamstring.

Verrekking hamstring

Het kan zijn dat er een verrekking of lichte verrekking van de hamstring is. In beide gevallen is het goed om voldoende rust te nemen bij een hamstring verrekking. De klachten kunnen na 2 dagen minder worden en dan kan je langzaam weer met bewegen beginnen. Wel is het belangrijk om explosieve bewegingen even achterwege te laten.

Symptomen pijn hamstring

De symptomen van pijn in de hamstring of een verrekking zijn met name pijn aan de spier aan de achterkant van het bovenbeen. Deze spier loopt vanuit de knieholte naar de bil. Met de hamstring kan je knie buigen en de heup strekken. Vaak is de pijn krampachtig en zit op het zwakste punt van de spier bij de overgang naar de pees.

Behandeling hamstringklachten

Bij een acute hamstringblessure is het belangrijk om de spier direct te koelen en het been omhoog te leggen. Het wordt aangeraden de eerste dagen goed rust te pakken. Wel blijven bewegen om de spier te laten doorbloeden, maar krachtige of explosieve bewegingen kan je beter uit de weg gaan. Je kan bij de fysiotherapeut in behandeling voor de verrekking van de hamstring om het herstel soepeler te laten verlopen.

Oefeningen hamstringblessure

Het is belangrijk om te blijven bewegen en er zijn veel oefeningen die je kan doen om de spier soepel te houden. Hierbij is het niet de bedoeling om te overrekken, dus houdt hier rekening mee. Wel kan het licht rekken van de hamstring zorgen voor vermindering van de pijn. Als je twijfelt over de oefeningen of hoe ver je mag rekken, raadplegen dan de fysiotherapeut voor advies.

Waar kan ik terecht voor pijn in de hamstring?

Bij Active Health Center staan onze fysiotherapeuten klaar om naar jouw klachten te kijken. Zij kunnen samen met jou een behandelplan opstellen voor het beste herstel. Maak een afspraak via onze website of neem contact met ons op voor verdere vragen.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”