SAMEN KOMEN WE VERDER!

Echografie bij Active Health Center

Echografie is een beeldvormend onderzoek waarbij we spieren en pezen in beeld brengen met behulp van geluidsgolven. Deze geluidsgolven zijn onschadelijk en voor het menselijke oor niet te horen. De geluidgolven kaatsen vervolgens terug van de spieren en pezen waarna ze worden omgezet tot een beeld. Middels een echografie kunnen spieren, pezen, slijmbeurzen en banden in beeld worden gebracht. Op deze manier kan de echo helpen om een diagnose te bevestigen of om meer duidelijkheid te geven over wat er precies aan de hand is. Het echografisch onderzoek is met name geschikt bij schouder, elleboog, heup, knie en enkel/voet klachten. Denk aan peesklachten in de schouder en aan AC klachten.

Kan je altijd een echo maken?

Niet overal in het lichaam kan er een echo worden gemaakt. De schouder, elleboog, knie, enkel zijn voorbeelden van gebieden waar een echo van meerwaarde kan zijn. Bij klachten aan de wervelkolom of klachten aan een gewricht heeft echografie dan weer vaak geen meerwaarde. Om die reden wordt echografie ingezet als een aanvullend onderzoek. Dit betekend dat de fysiotherapeut altijd eerst een fysiotherapeutische intake zal uitvoeren. Als nu de intake blijkt dat er aanvullend onderzoek nodig is in de vorm van echografie dan wordt dit besproken en in overleg uitgevoerd.

Waarom echografie?

Met behulp van echografie kunnen de spieren en pezen in beeld worden gebracht. Op deze manier kan de therapeut zien welke structuur er aangedaan is, maar ook wat er precies aan de hand is met b.v. de pees. Is er sprake van een ontsteking in de pees of zit er een scheurtje in de pees? Dit soort vragen kunnen worden beantwoord middels echografisch onderzoek. Op deze manier kan de therapeut de behandeling optimaal aan laten sluiten bij jouw klachten.

Pijnvrij en ongevaarlijk

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven met hoge frequentie. Deze geluidsgolven worden uitgezonden door een zender die geplaatst wordt op de huid. Deze geluidsgolven voel en hoor je niet.

Snel meer duidelijkheid

Bij ons op de fysiotherapiepraktijk in Den Haag wordt de echo gemaakt en er is geen wachtlijst. Je hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis en een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”