WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een hielspoor?

Heb je brandende pijn bij je hiel die het ergste is als je opstaat? Dan is de kans groot dat je hielspoor hebt. Maar wat is hielspoor dan precies? Een hielspoor is een verkalking onder het hielbeen en zit bij de aanhechting van de peesplaat. Soms kan dit een ontsteking onder de hiel veroorzaken wat erg veel pijn kan doen. Soms verwarren mensen hielpijn met hielspoor, maar hielspoor is goed te zien op röntgenfoto’s en het is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn. In sommige gevallen gaat het vanzelf over, zo niet dan is hielspoor over het algemeen goed te behandelen.

De symptomen van een hielspoor

Bij hielspoor ervaart men over het algemeen hielpijn. Pijn onder de hiel komt vaak opspelen bij te lang staan en lopen. In de ochtend met het opstaan kan de pijn meer aanwezig zijn door stijfheid. De pijn zakt in de loop van de dag, maar met veel lopen en staan kan het weer toenemen. Andere hielspoor symptomen zijn het gespannen aanvoelen van de voet en een stijve achillespees. Ook bij het autorijden kan de hielpijn voelbaar zijn door de onnatuurlijke houding van de voet.

Wat zijn de oorzaken?

De oorzaak van hielspoor is vaak veel wandelen, sporten, hardlopen, springen en rennen. Door deze activiteiten veel te beoefenen kan het zijn dat de voet overbelast raakt en dit lijdt vaak tot hielspoor. Gewicht kan ook een rol spelen bij overbelasting van de hiel door overbelasting van de spieren. Voetafwijkingen waarbij de voeten teveel naar binnen zakken kunnen ook zorgen voor de overbelasting. Niet alleen bij veel bewegen, maar ook door langdurig stilstaan op een harde ondergrond kan je last ervaren van hielspoor. In sommige gevallen kunnen verkorte achillespezen of stijve kuitspieren ook een rol spelen.

Welke behandelingen zijn het meest geschikt bij een hielspoor?

Je kan hielspoor zelf behandelen door je voeten voldoende rust te geven. Het is belangrijk om zo min mogelijk te lopen en langdurig te staan. Ook is het belangrijk om goed schoeisel te dragen met genoeg steun. Bij hevige pijn kan je medicatie als paracetamol of een ontstekingsremmer als Diclofenac innemen. De zwelling bij de hiel kan ook gekoeld worden en bij beweging kan je de hiel tapen. Met hulp van een fysiotherapeut is hielspoor beter en sneller te behandelen. Bij Active Health Center Fysiotherapie maken wij gebruik van EPTE. Door een EPTE-behandeling te doen heb je snel resultaat en pijn vermindering.

Oefeningen van de fysiotherapeut bij een hielspoor

Bij Active Health Center hebben de fysiotherapeuten meerdere opties om hielspoor te behandelen. Neem contact met ons op of maak een afspraak via de website.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak met de fysio maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Indien je een afspraak maakt voor een nieuwe klacht dan plannen wij automatisch een dubbele afspraak. Er wordt zowel een intake als een behandeling gepland. Op deze manier kan de therapeut naast de intake ook direct starten met de behandeling. Indien je alleen een afspraak wilt voor een intake, vragen wij je om telefonisch een afspraak te maken of te kiezen voor de optie “Neem contact met mij op” .

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”