SAMEN KOMEN WE VERDER!

Medische fitness bij Active Health Center

Medische fitness, ook wel fysiofitness genoemd, is een zeer succesvolle behandelingsmethode voor diverse klachten aan bijvoorbeeld spieren of gewrichten. Je sport onder begeleiding van fysiotherapeuten en werkt aan je eigen doel. Beide praktijken beschikken over zeer ruime oefenzalen met alle benodigde apparatuur voor een optimale training.

Training onder begeleiding

Een gespecialiseerde fysiotherapeut stelt samen met jou een persoonlijk trainingsschema op. Je traint een of twee keer per week met begeleiding. Zo blijf je gemotiveerd en behaal je in korte tijd jouw persoonlijke doelen.

Pijnverlichting

Voor mensen met chronische pijnklachten kan medische fitness pijnverlichting bieden door het versterken van spieren en het verbeteren van de lichaamshouding en -beweging.

Revalidatie

Medische fitness is een belangrijk onderdeel van de revalidatie na een blessure, ongeluk of medische ingreep. Medische fitness helpt bij het herstellen van de kracht en functie van het lichaam.

Minder medicijnen

Onderzoek heeft aangetoond dat door kracht- en cardiotraining de insulineongevoeligheid in kleinere of grotere mate hersteld kan worden zodat je minder of zelfs geen medicijnen meer hoeft te nemen.

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is medische fitness?

Bij medische fitness train je onder begeleiding van een fysiotherapeut in onze ruime trainingszaal. Dit kan individueel of in een groep, afhankelijk van jouw mogelijkheden en wensen. Bij medische fitness wordt het trainingsschema zodanig opgesteld zodat mensen met klachten en beperkingen toch kunnen sporten. Vaak betreft dit een (langdurige) blessure of aandoening, maar medische fitness kan ook goed zijn voor mensen die fysieke vermogens willen optimaliseren. Het doel van medische fitness is om door middel van training de conditie en belastbaarheid te vergroten, waardoor een beter evenwicht ontstaat tussen wat jij met jouw lichaam kan doen én wat jouw lichaam kan hebben. Aan het eind van een medisch fitness traject stellen we samen met de fitness instructeur een trainingsprogramma op zodat er een soepele overgang is van de medische- naar de reguliere fitness. Na het traject zal je merken dat klachten afnemen én je een betere algehele conditie hebt.

Onze specialisten staan klaar

Ben je op zoek naar medische fitness in omgeving Den Haag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze fysiotherapeuten werken graag samen met jou om weer optimaal te kunnen bewegen en te sporten. We leren je waar je tijdens het trainen op moet letten en kiezen samen met jou de juiste oefeningen uit. We hebben praktijken voor medische fitness in Ypenburg en in Leidschenveen. Onze fysiotherapeuten en medisch fitnessinstructeurs beschikken over ruime kennis en diverse methoden om je te kunnen helpen en om jouw doel te bereiken!

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”