WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat te doen bij liespijn?

Pijn in de lies is een veelvoorkomende klacht. Met liespijn wordt er gewezen naar de voorzijde van de heup en/of de binnenzijde van het bovenbeen. Pijn in de lies komt zowel bij de man als de vrouw voor, maar de klacht komt vaak voor bij sporters. Met name overbelasting is een veelvoorkomende oorzaak van liespijn en veel voetballers herkennen deze klacht.

Wat betekent pijn in de lies en is het gevaarlijk?

Naast overbelasting kunnen fracturen, slijtage van het kraakbeen, een liesbreuk of nierstenen pijn geven in de lies. Is pijn in de lies gevaarlijk? Pijn in de lies kan meerdere dingen betekenen, maar als de pijn langdurig aan blijft houden of als er geen duidelijke oorzaak is, kan je het beste de huisarts contacteren. Een duidelijke oorzaak van liespijn zou bijvoorbeeld een sportletsel kunnen zijn.  

De behandeling bij een liesblessure

Liespijn kan vele oorzaken hebben. Afhankelijk van de oorzaak van de klachten wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Als een liesblessure net heeft plaatsgevonden is het goed om te koelen met ijs. Als de klachten lang aanhouden kan er sprake zijn van een lies ontsteking en is het raadzaam in behandeling te gaan bij een fysiotherapeut. 

Welke oefeningen moet ik doen bij liesblessures?

Het is goed om in beweging te blijven en oefeningen voor de lies uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oefeningen om de lies te rekken. Belangrijk is om de spieren in beweging te houden en te versterken, echter is het niet de bedoeling dat de oefeningen pijn doen. Als je twijfelt welke oefeningen te doen bij een liesblessure, kan de fysiotherapeut met je kijken naar een passend behandelplan.

Waar kan ik terecht voor liespijn- en blessures?

Bij Active Health Center staat ons team aan fysiotherapeuten klaar om je te ondersteunen bij lies klachten. Maak een afspraak via de website of neem contact met ons op als je nog vragen hebt over de liespijn.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”