SAMEN KOMEN WE VERDER!

Hydrotherapie bij Active Health Center

Onze fysiotherapiepraktijk in Leidschenveen beschikt over een zwembad van 15m bij 8m en is 1,38m diep. Het water heeft een temperatuur van rond de 30 graden. Het zwembad is voorzien van een luie trap, douchesteunen en een tillift. Dit maakt ons zwembad ideaal geschikt voor hydrotherapie.

Minder kans op blessures

Door de opwaartse druk van het water ervaar je gewichtsloosheid en worden je spieren en gewrichten minder belast.

Pijnvermindering

Omdat het warme water de bloedcirculatie bevordert en spierspanning vermindert, helpt het bij het verlichten van pijn in spieren en gewrichten,

Verbeterde mobiliteit

Door het effect van de warme temperatuur, opwaartse druk en drijfvermogen van het water maakt het gemakkelijker om bewegingen uit te voeren, onder andere voor mensen met gewrichtsproblemen en reuma.

Ontspanning en stressvermindering

Het warme water van 30 graden en de ontspannende omgeving van ons zwembad zorgt voor een therapeutisch effect waardoor spieren optimaal kunnen ontspannen.

Wil je meer informatie of een afspraak met de fysio maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Indien je een afspraak maakt voor een nieuwe klacht dan plannen wij automatisch een dubbele afspraak. Er wordt zowel een intake als een behandeling gepland. Op deze manier kan de therapeut naast de intake ook direct starten met de behandeling. Indien je alleen een afspraak wilt voor een intake, vragen wij je om telefonisch een afspraak te maken of te kiezen voor de optie “Neem contact met mij op” .

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie in het water. Het verwarmde water van 30 graden Celsius geeft een therapeutisch effect, doordat de spieren optimaal kunnen ontspannen. Deze vorm van therapie kenmerkt zich ook wel door het effect van warmte, waterdruk en het drijfvermogen. Het water zorgt voor gewichtloosheid, waardoor het bewegen een stuk makkelijker gaat. Door het warme water kunnen de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels vergemakkelijkt wordt. Hiernaast kunnen vermoeide spieren makkelijker herstellen, doordat zuurstof en voedingstoffen makkelijker aangevoerd kunnen worden. De hydrotherapie zal bestaan uit oefeningen met en zonder attributen. Bij attributen kan je denken aan een bal, slang of een plankje. Het doel van deze vorm van therapie is om de gezondheid optimaal te beïnvloeden, waardoor bewegen in het dagelijks leven een stuk soepeler gaat en een patiënt zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.  

Wanneer maak je gebruik van hydrotherapie?

Hydrotherapie is met name geschikt voor mensen voor wie trainen op het land nog niet mogelijk is. Dit kan zijn omdat dit niet mag (b.v. na een operatie) of omdat landtraining nog te zwaar is. Hydrotherapie kan dan een uitstekend alternatief bieden. Voorafgaand aan de hydrotherapie zal de fysiotherapeut altijd eerst een intake uitvoeren. Gedurende deze intake worden de klachten in kaart gebracht en worden de doelen met u besproken. Ook zal de therapeut kijken of hydrotherapie geïndiceerd is voor jouw klachten. Je hebt geen verwijzing nodig voor de hydrotherapie. Een vereiste voor hydrotherapie is uiteraard wel dat je geen angst hebt voor water.

Waarom gebruik maken van hydrotherapie?

Bij mensen die voor een langere tijd niet goed meer kunnen bewegen, kan het zo zijn dat spieren als het ware verslappen. Hydrotherapie kan in dit geval bijdragen aan het verminderen van de pijn en stijfheid en het verbeteren van spierkracht én het uithoudingsvermogen. De spierconditie wordt verbeterd, waardoor ook jouw algemene welzijn er op vooruit gaat. Houd er wel rekening mee dat de eerste paar keren hydrotherapie belastend kan voelen. Zeker als het lichaam niet gewend is om te bewegen, kan het zijn dat je enige spierpijn of vermoeidheid ervaart. Na verloop van tijd zal dit verbeteren.  

De hydrotherapie wordt gegeven door een fysiotherapeut welke zich heeft gespecialiseerd in het geven van fysiotherapie in het water. Hydrotherapie is bij Active Health Center Leidschenveen zowel individueel als in groepsverband mogelijk. 

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”