WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is artrose in de rug?

Onder artrose in de rug verstaan we slijtage, artrose en degeneratie facet gewrichten. Bij artrose in de rug is het kraakbeen in de wervelkolom van de rug beschadigd. De wervelkolom bestaat uit meerdere wervels en hiertussen zit kraakbeen. Als het kraakbeen is beschadigd kunnen de wervels over elkaar schuiven.

Artrose lage rug

Bij artrose in de lage rug heeft er gedurende tijd slijtage opgetreden bij de tussenwervelschijven. Ook wel de kraakbeenschijven in de onderrug. De wervels zijn bedoeld als schokdemping en zorgen voor het begeleiden en bewegen van de wervelkolom. Als de facetgewrichten, de kleine gewrichten die zorgen dat de wervels kunnen bewegen, beschadigd zijn, kan dit voor pijn zorgen.

Wat zijn symptomen van artrose in de rug?

Een veel voorkomende klacht bij rug artrose is stijfheid. Met name in de ochtend kan de lage rug stijf aanvoelen. Ook kunnen de spieren verstijven omdat ze niet genoeg ruimte hebben om hun werk goed te doen. Deze pijn kan ook uitstralen naar de billen of de benen. Met name tijdens het opstaan uit bed zijn de klachten aanwezig en zakken ze naarmate er meer beweging plaatsvindt.

De oorzaak van een artrose in de rug

Artrose komt vaker voor op een oudere leeftijd. Daarnaast kunnen overgewicht of fysiek zwaar werk ook een rol spelen. Het is belangrijk om schoenen te dragen die goede ondersteuning bieden en om te blijven bewegen.

Hoe wordt artrose in de rug behandeld?

Alhoewel de artrose in de lage rug niet over kan gaan, kunnen we vaak wel de klachten die gepaard gaan met de artrose onder controle krijgen. De behandeling voor artrose in de rug bestaat uit een aantal elementen. Door middel van een combinatie van manuele therapie met oefentherapie kan ervoor worden gezorgd dat de mobiliteit en de spierkracht in de rug beter worden en hierdoor ook de pijnklachten af nemen. Hierdoor kunnen mensen weer beter functioneren met minder pijn. 

Welke oefeningen bij een artrose in de rug?

In beweging blijven is een van de belangrijkste dingen om te doen bij artrose in de rug. Dit kan gepaard gaan met pijnbestrijding door bijvoorbeeld pijnstillers. Het is van belang om de spieren in de rug aan te sterken, zodat uw rug niet verzwakt. Als de spieren verzwakken kunnen zij de wervelkolom niet goed ondersteunen, waardoor er meer belasting plaatsvindt. Om te weten welke oefeningen het beste passen kunt u het beste de fysiotherapeut raadplegen.

Waar kan ik terecht voor artrose in de rug?

Maak een afspraak via onze website om er samen met onze fysiotherapeuten achter te komen welke behandeling het beste werkt voor uw klachten.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”