SAMEN KOMEN WE VERDER!

Manuele therapie bij Active Health Center

Active Health Center in Den Haag en omstreken heeft ruim 20 jaar ervaring met manuele therapie. Manuele therapie is een specialistische vorm van fysiotherapie die zich richt op specifieke gewrichtsproblemen met als resultaat directe pijnverlichting, verbeterde mobiliteit en een snellere revalidatie. We hebben al jouw voordelen op een rij gezet!

Voor iedereen geschikt

Manuele therapie is voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Tijdens de intake bepaalt de therapeut of manuele therapie een oplossing kan zijn voor je klachten.

Verbetering van de beweeglijkheid

Manuele therapie is effectief in het vergroten van de bewegingsvrijheid in specifieke gewrichten waardoor de gehele mobiliteit verbetert.

Directe pijnverlichting

Vaak ervaar je direct na de manuele behandeling minder pijn doordat manuele therapie de normale beweging van gewrichten herstelt.

Voorkomt dat de klacht terugkeert

Door het aanpakken van de oorzaak van de klacht en niet alleen het behandelen van de symptomen kan manuele therapie voorkomen dat de klacht terugkomt.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. Manuele therapie staat ook wel bekend als het “kraken” en omvat verschillende technieken zoals mobilisaties en manipulaties van de gewrichten en het trainen van nieuwe beweegpatronen om klachten te doen verminderen. Bij manuele therapie staat de gedachte centraal dat het lichaam werkt als één geheel. Wanneer er een onderdeel uit balans is, kan dit gevolgen hebben voor de rest van het lichaam. Het doel van manuele therapie is dan ook om verschillende delen en stelsels in het lichaam te herstellen en te verbeteren. Manuele therapie is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd.   

Verschil fysiotherapie en manuele therapie

Een manueel therapeut en een fysiotherapeut zijn niet hetzelfde. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding een 3-jarige Masteropleiding in manuele therapie heeft afgerond. Tevens hebben zij zich hierbij gespecialiseerd in specifieke behandeltechnieken. Naast het manipuleren (kraken) kan een manueel therapeut ook lokale rustige mobilisaties en specifieke rekkingen uitvoeren. Waar een manueel therapeut zich focust op de wervelkolom en gewrichten, focust een fysiotherapeut zicht juist meer op de zogenoemde zachtere delen van het lichaam, zoals spieren, pezen, kapsels, maar ook beperkingen in de knie en schouders. Of je meer baat hebt bij een manueel therapeut of een fysiotherapeut, hangt af van jouw klachten. Bij stijfheid en belemmeringen, met name in de wervelkolom, is manuele therapie zinvol. Als het gaat om het oefenen van kracht, coördinatie, conditie en souplesse, dan is fysiotherapie meer zinvol. In sommige gevallen worden beide vormen van therapie toegepast. Dit hangt af van jouw situatie en wat de arts jou adviseert.  

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”