WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een nekhernia?

Bij een nek hernia drukt de uitstulping van de tussenwervelschijf op een zenuw of op het ruggenmerg. Door deze beknelling ervaar je pijnklachten of uitvalverschijnselen. Met uitvalverschijnselen worden verlamming of gevoelsverlies bedoeld. Hoewel de nek hernia vaak vanzelf verdwijnt, is het belangrijk om rust te nemen. Ook is het belangrijk voldoende te blijven bewegen. Eventueel kan je bij een nek hernia een operatie overwegen.

Wat zijn de symptomen van een nek hernia?

De meeste mensen ervaren (logischerwijs) nekpijn en een uitstralende pijn naar de armen. De symptomen van een nek hernia zijn pijn in de nek, tintelingen in de arm/en of hand of gevoelsverlies. Hierbij kan je een slapend of doof gevoel ervaren in de arm en/of hand. Daarnaast kan het zijn dat je minder kracht voelt in de schouder, arm of hand. Er kunnen hoofdpijn en duizeligheid optreden bij hevige pijn, maar hierin zijn de ervaringen verschillend.

De oorzaken

In principe kan iedereen een hernia krijgen. De oorzaak van een nek hernia is niet bekend. Een slechte zithouding zou één van de oorzaken van een nek hernia kunnen zijn. Ook blijkt uit onderzoek dat roken het slijtageproces bij de tussenwervelschijven kan versnellen.

Een nek hernia laten behandelen

De behandeling van nek hernia kan op meerdere manieren. Zo kan de behandeling van een nek hernia zonder operatie en door oefeningen uit te voeren. Samen met de fysiotherapeut kan je bepalen wat de juiste oefeningen zijn.

Welke oefeningen zijn het meest geschikt?

Om de nek hernia te laten herstellen is het belangrijk om voldoende in beweging te blijven. Er zijn meerdere oefeningen voor een nek hernia om de spieren te bewegen en te ontspannen. Het is hierbij erg belangrijk om geen plotse bewegingen te maken of over de eigen pijngrens heen te gaan. Als je twijfelt over de juiste oefeningen, raden wij je aan om te kijken naar fysiotherapie.  

Waar kan ik terecht voor een hernia in de nek?

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om mee te kijken naar de juiste oefeningen om de klachten van jouw nek hernia te verminderen. Maak tijdig een afspraak via onze website, zodat we samen verder kunnen kijken.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”