SAMEN KOMEN WE VERDER!

EPTE-behandeling bij Active Health Center

Behandel de pijn aan jouw schouders, knieën of achillespees met de EPTE-behandeling van Active Health Center. EPTE, wat staat voor Percutane Electrolyse Therapie, is een innovatieve aanpak voor het behandelen van pijnklachten aan pezen. Tijdens een EPTE-behandeling wordt een kleine naald op de juiste plek in de pees ingebracht onder echografische begeleiding. Benieuwd naar de voordelen?  

Snel tendinopathie herstel

Met behulp van EPTE-therapie wordt het beschadigde peesweefsel hersteld. Hierdoor kan je weer sneller met sporten beginnen.

Minder pijn

Doordat de EPTE-behandeling ook ontstekingen tegen gaat, zal de pijn afnemen. Op die manier kun je comfortabeler bewegen.

Minimaal invasieve procedure

Bij EPTE-behandelingen is er sprake van een minimaal invasieve procedure, waardoor hechten bijvoorbeeld niet nodig is. In vergelijking met chirurgische ingrepen, zal je hersteltijd hierdoor korter zijn.

Mobiliteit behouden

EPTE therapie helpt bij het herstellen van de mobiliteit en functie van de specifieke pijnplek in je pees. Hierdoor kan je weer snel je dagelijkse activiteiten en het sporten oppakken zonder beperkingen.

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een EPTE-behandeling?

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen. Tijdens een EPTE behandeling wordt er onder echografische geleiding een kleine naald op de juiste plek in de pees gebracht. Zodra de naald op de juiste plek is geplaatst, levert de naald heel gecontroleerd elektrische stroompulsen. Hier zul je zelf weinig van voelen! Tijdens de EPTE therapie zullen de stroompulsen de cellen in het beschadigde weefsel stimuleren. Hierdoor wordt de pijn in je pees verminderd en je hersteltijd verkort. De intensiteit van de stroompulsen kan bovendien bij iedere behandeling aangepast worden, zodat we altijd een optimaal resultaat behalen. De duur van de EPTE behandeling van Active Health Center is vaak afhankelijk van je klachten en de plek waar de naald in de pees gebracht wordt. De therapie duurt gemiddeld slechts een paar minuten.  

De effecten van EPTE behandelingen  

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een EPTE behandeling verschillende positieve effecten op het menselijk lichaam heeft. De therapie zorgt er onder andere voor dat het beschadigde weefsel in de pees herstelt. Daarnaast zal de PH waarde omhoog gaan, wordt de bloedcirculatie verbeterd en worden eventuele ontstekingen verminderd. Na de behandeling zal je pees hierdoor beter en sneller herstellen.   


Bij welke klacht een EPTE behandeling?  

Rust, fysiotherapie en medicijnen zijn vaak niet effectief genoeg om de pijn tegen te gaan. EPTE therapie is hier een geschikte oplossing voor. Weet je niet zeker of deze behandeling ook voor jou geschikt is? Onze fysiotherapeuten geven je graag gericht advies! We raden een EPTE behandeling aan op het moment dat je langdurig last hebt van bijvoorbeeld de volgende klachten:

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”