WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Verschillende klachten achillespees

Bij achillespeesklachten ervaar je pijn op of boven de hiel. De achillespees verbindt de kuitspier aan het hielbot en dit is de sterkste pees in ons lichaam. Deze pees is verantwoordelijk voor met kracht afzetten van de grond bij springen, hardlopen of wandelen. De achillespees kan overbelast raken door intensief sporten, maar er kan ook sprake zijn van een ontsteking of zelfs het afscheuren van de achillespees.

Symptomen pijnlijke achillespees

Bij de symptomen van een pijnlijke achillespees hoort vaak een verdikking van de achillespees. De pijn die je voelt zit bij de aanhechting van de achillespees bij de hiel of net hierboven. Vaak is er ook sprake van een kleine verdikking, waarbij drukken op de hiel pijnlijk kan zijn. Je hebt met name last van een stijve achillespees na het slapen, maar ook met sporten of wandelen kan je pijn voelen. Vaak neemt de pijn tijdens het sporten af.

De oorzaken

Klachten bij de achillespees kunnen ontstaan als de kuitspier veel wordt gebruikt. Bijvoorbeeld bij het sporten. Denk hierbij aan sporten zoals hardlopen, wandelen of sporten waar je veel voor moet springen. De overbelasting van de achillespees kan zorgen voor pijn en stijfheid. De klachten kunnen opspelen na een lange wandeling, maar ook als je binnen een korte tijd veel meer sport dan normaal. Ook kunnen trainen in de winter, medicatie of verzwakte kuitspieren oorzaken zijn van een ontstoken achillespees.

Behandeling van klachten aan de achillespees

Om de achillespees rust te geven, is het verstandig om geen sporten te beoefen waarbij de kuitspieren veel worden gebruikt. Als je toch besluit te gaan sporten is het verstandig de achillespees te tapen en goed te stretchen. Voor een achillespees ontsteking kan je in behandeling bij de fysio. Zij kunnen kijken naar de beste behandeling voor de verdikking van de achillespees. Pas als je weinig pijn en stijfheid meer voelt in de ochtenden, kan je het sporten weer opbouwen.

Oefeningen voor de achillespees

Je kan ook thuis zelf oefeningen doen voor het herstel van de achillespees. Oefeningen voor pijn bij de achillespees zijn met name spierversterkende oefeningen. Hierbij versterken de oefeningen de kuitspier. Het is belangrijk om goed te strekken, zonder over jouw pijngrens heen te gaan. Als je niet zeker weet welke oefeningen het beste werken, is het verstandig om de fysiotherapeut te raadplegen.

Waar kan ik terecht als ik last ervaar van de achillespees?

Wil je zeker weten dat je de juiste oefeningen doet? Onze fysiotherapeuten helpen je graag verder! Maak een afspraak via de website of neem contact met ons op.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”