WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een tenniselleboog?

Bij een tenniselleboog is er sprake van een ontsteking of irritatie. Deze vindt plaats aan de buitenkant van de elleboog bij de aanhechting van de pezen. Het is een van de meest voorkomende aandoeningen bij de elleboog en wordt ook wel epicondylitis lateralis genoemd. Bij een hardnekkige tenniselleboog die lang aanhoudt is het goed om te kijken naar verdere behandeling.

Wat is het verschil tussen een tennisarm en tenniselleboog?

Kort door de bocht genomen: het verschil tussen een tennisarm en een tenniselleboog is er niet. De oorzaken en symptomen zijn in beiden gevallen hetzelfde. Vaak is het ook nog eens zo dat mensen met deze aandoening de sport niet eens beoefenen. Erg verwarrend, maar het zijn dus twee woorden met dezelfde betekenis.

Wat zijn de symptomen?

De symptomen van een tenniselleboog bestaan voornamelijk uit pijn aan de buitenkant van de elleboog en een zwelling aan de zijkant van jouw elleboog. De pijn kan uitstralen naar de onderarm, pols en hand. Hierbij komt kijken dat je moeite kan ervaren met het dichtknijpen van de hand, het draaien van de onderarm en het buigen van de pols. Krachtverlies kan ook een klacht zijn van het hebben van een tenniselleboog.

Een tenniselleboog, wat is de oorzaak?

De oorzaak van een tenniselleboog is nog niet helemaal duidelijk. Overbelasting valt onder mogelijke oorzaken van een tenniselleboog, waarbij de trekspieren van de pols en vingers overbelast raken. Andere oorzaken kunnen zijn overmatige beweging van de onderarm-spieren aan de buitenkant van de elleboog. Als je met jouw pols telkens dezelfde beweging maakt zou dit klachten kunnen veroorzaken.  

De behandelingen van een tenniselleboog

De behandeling van een tenniselleboog bestaat met name uit pijnstilling, geduld en rust. Wat te doen bij veel pijn? Voorkom overbelasting of verkeerde belasting. Het tapen van de elleboog kan ondersteuning bieden en daarnaast zijn er bandjes/braces die je zou kunnen gebruiken ter stabilisering. Je kan bij de fysiotherapeut terecht voor verdere behandeling van de tenniselleboog.

Welke oefeningen kan je het best doen?

Het is belangrijk om geen verkeerde oefeningen te doen waarmee de pijn toeneemt of de tenniselleboog verder belast raakt. Als je twijfelt over de oefeningen is het raadzaam om lang te gaan bij de fysio. Deze kan kijken naar strekoefeningen voor de tenniselleboog of andere behandelingen om de klachten te verminderen.

Waar kan ik terecht voor een tennis elleboog?

De behandeling en hersteltijd van een tenniselleboog verschillen per persoon. In sommige gevallen is de hersteltijd 2 tot 4 weken, maar dit kan ook oplopen tot 2 jaar. Daarom is het goed om de tenniselleboog te tapen en rustig aan te doen tijdens het herstel. In bepaalde gevallen is een operatie noodzakelijk. Het herstel kan hier tussen de 6 weken en 6 maanden duren. Onze fysiotherapeuten staan klaar om zo snel mogelijk met jou naar de beste oplossing te kijken. Neem contact met ons op of maak een afspraak via onze website.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”