WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een peesontsteking in de schouder?

Een peesontsteking in de schouder ligt net wat anders. Hierbij raakt de pees namelijk geïrriteerd en beschadigd. Vaak komt een ontstoken pees in de schouder door overbelasting. De pijn kan ervoor zorgen dat dagelijkse activiteiten belemmerd worden, maar hoe lang dat duurt is per persoon afhankelijk. De ervaringen bij een peesontsteking in de schouder zijn dat het vanzelf over gaat bij voldoende rust. Echter kan dit wel lang duren en is het verstandig om begeleiding te krijgen bij het herstel, om een chronische peesontsteking van de schouder tijdig te behandelen.

Symptomen ontstoken pees in de schouder

Bij de peesontsteking komt vaak zwelling en pijn kijken. Deze pijn zit meestal aan de voorkant van de schouder of op de kop van de schouder. De pijn is soms pas voelbaar bij zijwaartse bewegingen en ook het laten zakken van de arm kan pijnlijk aanvoelen na een opgeheven positie.

Wat zijn de oorzaken?

Bij een ontstoken pees in de schouder kan overbelasting van de schouder een oorzaak zijn. Denk hierbij aan overbelasting of langdurige belasting door sport of werk. Langdurig een verkeerde lichaamshouding kan een ontsteking in het slijmbeursweefsel veroorzaken en zorgen voor een verminderde doorbloeding.

De behandeling van een peesontsteking in de schouder

Bij een peesontsteking van de schouder hebben de symptomen veel weg van een slijmbeursontsteking. Het beste is om de schouder zo min mogelijk te belasten zodra je last begint te krijgen. Ook kan je de pijn verminderen met paracetamol en is het raadzaam de schouder te tapen.

Oefeningen voor ontstoken pees in de schouder.

Er zijn oefeningen voor een ontstoken pees in de schouder. Bij alle oefeningen is het belangrijk dat de oefeningen geen pijn doen. Ga niet over jouw eigen pijngrens heen en neem voldoende rust. Als je twijfelt over de oefeningen kan je altijd contact opnemen.

Waar kan ik terecht?

Bij Active Health Center helpen we je graag verder. Neem contact met ons op voor vragen of meld je aan via de website. Onze fysiotherapeuten kijken graag samen met jou verder naar een passend behandelplan. Denk bijvoorbeeld aan echotherapie, EPTE-behandeling, medische fitness en dry needling.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”