WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een gescheurde pees in de schouder?

Bij een gescheurde pees in de schouder, is er een scheurtje in één pees of in meerdere pezen van de schouder. Rotator cuff ruptuur is een andere naam voor een peesscheur. De schouderspieren zorgen ervoor dat jij je arm kan optillen en draaien. Ook zorgen deze spieren ervoor dat de schouderkop in de kom zit. De ervaring met een gescheurde pees in de schouder is dat de pijn in de hele schouder voelbaar is.

Wat is een peesontsteking in de schouder?

Een peesontsteking in de schouder ligt net wat anders. Hierbij raakt de pees namelijk geïrriteerd en beschadigd. Vaak komt een ontstoken pees in de schouder door overbelasting. De pijn kan ervoor zorgen dat dagelijkste activiteiten belemmerd worden, maar hoe lang dat duurt is per persoon afhankelijk. De ervaringen bij een peesontsteking in de schouder zijn dat het vanzelf over gaat bij voldoende rust. Echter kan dit wel lang duren en is het verstandig om begeleiding te krijgen bij het herstel, om een chronische peesontsteking van de schouder tijdig te behandelen.

Symptomen gescheurde- en ontstoken pees in de schouder

Bij een gescheurde pees kan het bewegen van de schouder erg veel pijn doen. Je kan je arm niet optillen en je hebt weinig kracht. Andere symptomen van een gescheurde pees in de schouder zijn pijn in de nacht en uitstraling naar de bovenarm.

In beiden gevallen is de pees van de schouder overbelast, maar de symptomen van een peesontsteking in de schouder zijn net wat anders. Bij de peesontsteking komt vaak zwelling en pijn kijken. Deze pijn zit meestal aan de voorkant van de schouder of op de kop van de schouder. De pijn is soms pas voelbaar bij zijwaartse bewegingen en ook het laten zakken van de arm kan pijnlijk aanvoelen na een opgeheven positie.

Oorzaak gescheurde- en ontstoken pees in de schouder

De oorzaken van een gescheurde pees in de schouder zijn vaak overbelasting, trauma (door een ongeluk), slijtage of een combinatie hiervan. Er kan dan een scheur ontstaan in het gebied met spieren en pezen rondom het schoudergewricht. Bij een ontstoken pees in de schouder kan overbelasting van de schouder een oorzaak zijn. Denk hierbij aan overbelasting of langdurige belasting door sport of werk. Langdurig een verkeerde lichaamshouding kan een ontsteking in het slijmbeursweefsel veroorzaken en zorgen voor een verminderde doorbloeding.

Behandeling gescheurde pees in de schouder en peesontsteking in de schouder

Bij een gescheurde pees in de schouder is behandeling bij de fysiotherapeut vaak verstandig. Als we het hebben over een grotere scheur is er een operatie nodig. Bij een peesontsteking van de schouder hebben de symptomen veel weg van een slijmbeursontsteking. Het beste is om de schouder zo min mogelijk te belasten zodra je last begint te krijgen. Ook kan je de pijn verminderen met paracetamol en is het raadzaam de schouder te tapen.

Oefeningen voor gescheurde- en ontstoken pees in de schouder.

Er zijn zowel oefeningen voor een gescheurde pees in de schouder als voor een ontstoken pees in de schouder. Bij alle oefeningen is het belangrijk dat de oefeningen geen pijn doen. Ga niet over jouw eigen pijngrens heen en neem voldoende rust. Als je twijfelt over de oefeningen kan je altijd contact opnemen.

Waar kan ik terecht voor peesklachten?

Bij Active Health Center helpen we je graag verder. Neem contact met ons op voor vragen of meld je aan via de website. Onze fysiotherapeuten kijken graag samen met jou verder naar een passend behandelplan.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”