Een golferselleboog wordt ook wel epicondylitis medialis genoemd, maar wat is een golferselleboog nou precies? Bij een golferselleboog ontstaan klachten op de plek waar de pezen van de buigspieren van de pols hechten aan het bot van de bovenarm. Hierbij is er sprake van een peesontsteking. In veel gevallen komt deze aandoening op latere leeftijd voor, dus tussen de 40 en 50 jaar.
Symptomen van een golferselleboog bestaan voornamelijk uit pijn aan de binnenkant van de elleboog. Deze pijn wordt heftiger zodra je erop duwt. Ook bij het draaien van de pols of bij het maken van een vuist kan de pijn erger worden. Er kunnen tintelingen optreden tussen de pink en ringvinger. Vaak verdwijnt de aandoening vanzelf, maar soms kunnen klachten tot 1,5 jaar duren.
De oorzaak van een golferselleboog heeft zijn naam te danken aan de sport. Bij veel golfers komen de golferselleboog verschijnselen voor. Het kan natuurlijk ook voorkomen bij andere sporten of bij bepaalde werkzaamheden. Bij deze aandoening zijn de buigspieren van de pols en vingers overbelast, wat voor irritatie kan zorgen bij de binnenkant van de elleboog. Hier zit de aanhechting van de spieren. Vaak ontstaat golferselleboog door herhaalde bewegingen. Denk hierbij aan schilderen, schroevendraaien of typen.
Een golferselleboog zal in de meeste gevallen, indien iemand voldoende rust neemt, binnen 1-2 jaar vanzelf over gaan. In de meeste gevallen kan de fysiotherapeut helpen om dit proces te versnellen. Door de oorzaak te achterhalen, op zoek te gaan in de rest van de bewegingsketen en specifieke training kan het herstelproces worden versneld.
Bij de fysio kan je terecht voor oefeningen voor een golferselleboog. Zij weten precies welke oefeningen ingezet kunnen worden voor het rekken van de trekpezen. Om te stabiliseren kan je gebruik maken van spalken, braces of bandjes.
Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om te kijken naar de behandeling van jouw golferselleboog. Ook kan manuele fysiotherapie hulp bieden. Weet je niet zeker welke oefeningen werken? Neem contact met ons op of maak een afspraak via de website.
Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.
Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.
Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”
Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.
Indien je een afspraak maakt voor een nieuwe klacht dan plannen wij automatisch een dubbele afspraak. Er wordt zowel een intake als een behandeling gepland. Op deze manier kan de therapeut naast de intake ook direct starten met de behandeling. Indien je alleen een afspraak wilt voor een intake, vragen wij je om telefonisch een afspraak te maken of te kiezen voor de optie “Neem contact met mij op” .
Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken.
Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.
Lees de succesverhalen van