WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog wordt ook wel epicondylitis medialis genoemd, maar wat is een golferselleboog nou precies? Bij een golferselleboog ontstaan klachten op de plek waar de pezen van de buigspieren van de pols hechten aan het bot van de bovenarm. Hierbij is er sprake van een peesontsteking. In veel gevallen komt deze aandoening op latere leeftijd voor, dus tussen de 40 en 50 jaar.

Symptomen van een golferselleboog

Symptomen van een golferselleboog bestaan voornamelijk uit pijn aan de binnenkant van de elleboog. Deze pijn wordt heftiger zodra je erop duwt. Ook bij het draaien van de pols of bij het maken van een vuist kan de pijn erger worden. Er kunnen tintelingen optreden tussen de pink en ringvinger. Vaak verdwijnt de aandoening vanzelf, maar soms kunnen klachten tot 1,5 jaar duren.

Wat is de oorzaak van een golferselleboog?

De oorzaak van een golferselleboog heeft zijn naam te danken aan de sport. Bij veel golfers komen de golferselleboog verschijnselen voor. Het kan natuurlijk ook voorkomen bij andere sporten of bij bepaalde werkzaamheden. Bij deze aandoening zijn de buigspieren van de pols en vingers overbelast, wat voor irritatie kan zorgen bij de binnenkant van de elleboog. Hier zit de aanhechting van de spieren. Vaak ontstaat golferselleboog door herhaalde bewegingen. Denk hierbij aan schilderen, schroevendraaien of typen.

Behandeling van de golferselleboog

Voor de behandeling van een golferselleboog wordt geadviseerd voldoende rust te nemen. De duur van de klachten kan van 9 maanden tot 2 jaar duren. Daarom wordt aangeraden bepaalde bewegingen en sporten die de pijn opwekken te vermijden. Ook kan je pijnstillende medicatie gebruiken om de klachten te verminderen. Als de combinatie van deze twee niet voldoende helpt, kan je terecht bij onze fysiotherapeuten.

Oefeningen voor de golferselleboog

Bij de fysio kan je terecht voor oefeningen voor een golferselleboog. Zij weten precies welke oefeningen ingezet kunnen worden voor het rekken van de trekpezen. Om te stabiliseren kan je gebruik maken van spalken, braces of bandjes.

Waar kan ik terecht voor een golferselleboog?

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om te kijken naar de behandeling van jouw golferselleboog. Weet je niet zeker welke oefeningen werken? Neem contact met ons op of maak een afspraak via de website.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”