WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat te doen tegen nekpijn?

Nekpijn kan je voelen aan één kant of aan beiden kanten van de nek. Deze pijn kan plotseling opkomen of geleidelijk ontstaan. Acute nekpijn kan ontstaan door langdurig dezelfde houding of een whiplash na bijvoorbeeld een auto-ongeluk. Het is een zeurderig gevoel, waarbij je soms het hoofd niet goed kan draaien. In veel gevallen gaat nekpijn vanzelf over. Bij hoge nekpijn kan de pijn uitstralen naar het hoofd. Spanning in de spieren kan ontstaan door stress of een verkeerde beweging. We spreken van chronische nekpijn als de klachten langer dan 3 maanden aanhouden.

Symptomen nekpijn

De symptomen van nekpijn bestaan vaak uit een zeurderig of heftig gevoel in de nek. Dit kan erg pijnlijk aanvoelen. Ook kan je een stijve nek ervaren, waardoor bewegen en draaien van de nek lastiger gaat. Daarnaast kan de pijn uitstralen naar de schouders, hoofd en/of de armen. Hierbij kan je tintelingen in de handen voelen. Als de pijn uitstraalt naar het hoofd kan je migraine ervaren. Dit is een bonzend gevoel aan één kant van het hoofd gepaard met flinke hoofdpijn. Als de pijn uitstraalt naar de schouders, armen en hals kan het een symptoom zijn van stress.

Oorzaken van nekpijn

De oorzaak van pijn in de nek komt vaak van gespannen spieren. Nekpijn kan met name ontstaan door langdurig in een verkrampte of gespannen houding te zitten. Ook kan stress een grote rol spelen in het hebben van nekpijn. In bijzondere gevallen kunnen infecties of ziekten nekpijn veroorzaken. Na het hebben van een ongeluk, zoals bijvoorbeeld een auto-ongeluk, kan acute nekpijn ontstaan.

Behandeling nekpijn

Omdat nekpijn in de meeste gevallen vanzelf overgaat, is het verstandig om in beweging te blijven. Door de spieren aan te sterken en de juiste houding aan te nemen, kunnen de klachten binnen enkele weken herstellen. Je kan altijd de huisarts raadplegen voor medicatie om de pijn te verminderen en hiermee de mobiliteit van de nek te bevorderen. Als de klachten aanhouden kan je terecht bij de fysio.

Waar kan ik terecht bij nekpijn?

Onze fysiotherapeuten bij Active Health Center staan klaar om samen met jou naar de klachten te kijken en een behandelplan op te stellen. Neem contact op via onze website voor een afspraak.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”