WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat te doen tegen hoofdpijn?

Iedereen heeft weleens last van hoofdpijn, maar wat is het nou eigenlijk? Hoofdpijn is gelokaliseerd in en rondom het hoofd. Hoofdpijn is vaak mild en onschuldig, aangezien hersenweefsel gevoelloos is. Daarom wordt er voor de oorzaak van hoofdpijn vaak gekeken naar de spieren en banden rondom de schedel en de nek. Maar ook naar de bloedvaten, hersenvliezen en de hersendruk. Hoofdpijn door nekpijn is een veelvoorkomende klacht en verdwijnt vaak vanzelf met genoeg beweging.

Symptomen nekpijn

Bij nekpijn zijn de symptomen vaak een zeurderig of heftig gevoel in de nek. Je kan een stijve nek ervaren en de pijn kan uitstralen naar de schouders, hoofd en/of armen. Het bewegen en draaien van de nek gaat hierdoor lastiger. Soms kan je zelfs tintelingen in de handen voelen. Bij uitstraling naar het hoofd kan je hoofdpijn of migraine ervaren. Bij uitstraling naar de schouders, armen en hals kan stress een oorzaak zijn.

Oorzaken nekpijn

Bij nekpijn ervaart je vaak pijn aan de achterkant van de nek. Het kan voelen alsof er een strakke band om het hoofd zit en je kan moeite ervaren met eten of slapen. De nek kan stijf aanvoelen en de spieren voelen strak en pijnlijk aan. Je kan gevoelig zijn voor licht en geluid en vermoeidheid ervaren. Bij hevige hoofdpijn kan je erg moe raken en zelfs misselijk worden of last ervaren van oorsuizen.

Behandeling hoofdpijn

Om de klachten van hoofdpijn te behandelen, is het belangrijk voldoende rust te nemen. Hoofdpijn is in veel gevallen een oorzaak van pijn in de nek. Dit kan weer veroorzaakt worden door een onjuiste houding of stress. Doordat u gespannen bent verkrampen de spieren in de nek en kan je hoofdpijn ervaren. Ten slotte kkan je pijnstillers gebruiken en vergeet de fysio niet te raadplegen.


Oefeningen tegen nek- en hoofdpijn

Om hoofdpijn en nekpijn te verminderen zijn er een aantal oefeningen die de spieren kunnen doen ontspannen. Hierbij is het belangrijk geen plotselingen bewegingen te maken en niet over jouw pijngrens heen te gaan. Als je twijfelt over de juiste oefeningen is het verstandig om de fysiotherapeut te raadplegen.

Waar kan ik terecht voor aanhoudende hoofdpijn?

Het is verstandig om je te laten behandelen bij de fysio bij hoofdpijn of nekpijn. Onze fysiotherapeuten staan klaar om jouw klachten te bekijken en te verminderen. Indien nodig is dry needling of manuele therapie een oplossing. Neem contact met ons op of maak een afspraak via onze website.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”