WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is lage rugpijn?

Lage rugklachten is een verzamelnaam van verschillende oorzaken. Hieronder verstaan we lage rugpijn, spit of lumbago. Lage rugpijn is de meest voorkomende vorm van rugpijn en veel mensen kunnen hier last van ervaren. De klachten keren na de eerste keer vaak terug, maar verdwijnen vaak ook weer na ongeveer 3 maanden. Wanneer je last van lage rugpijn hebt, kan je een zeurende pijn in de onderrug voelen. Overbelasting is vaak de oorzaak. Dit kan komen door een slechte lichaamshouding, werk, sport of een bepaalde zithouding.

Symptomen van lage rugpijn

Bij lage rugpijn is een verzamelnaam van verschillende symptomen die zouden kunnen wijzen op een rugaandoening. Bij pijn in de onderrug zit de pijn tussen de onderste ribben en de bilplooien. Deze pijn kan uitstralen naar de billen en benen. Lage rugpijn kan plots ontstaan en kan zorgen voor stijfheid en bewegingsbeperking.

Wat is de oorzaak van lage rugpijn?

In veel gevallen is het lastig om de oorzaak van lage rugpijn te bepalen. Meestal is de pijn van korte duur en verdwijnt deze vanzelf. De oorzaak van pijn in de onderrug ligt in de meeste gevallen bij overbelaste rugspieren. Bij aanhoudende inspanning krijgen de spieren niet de tijd om te herstellen en hierdoor kan verkramping en verharding plaatsvinden. Deze inspanning heeft met name te maken met een onjuiste houding.

De oorzaken van lage rugpijn bij vrouwen kan verschillen door de anatomie van een vrouw. De wervelkolom van de vrouw wordt meer belast door een langere buik- en lumbale regio. Daarnaast kan een grote boezem een oorzaak zijn van pijn in de onderrug. Bij vrouwen in de overgang kunnen de menstruaties heftiger zijn, waardoor lage rugpijn meer voelbaar is.

Behandeling bij pijn in de onderrug

In veel gevallen verdwijnt lage rugpijn vanzelf na enkele dagen. Als dit niet gebeurt kan er pijnstilling voorgeschreven worden door de huisarts. Bij de behandeling van lage rugklachten wordt er per persoon gekeken naar wat de oorzaak is van de klachten. Afhankelijk van de oorzaak wordt er een behandeling op maat gemaakt. Vaak wordt er in de eerste fase gezorgd dat de mobiliteit van de omliggende gewrichten geoptimaliseerd wordt.

Oefeningen voor de onderrug

Fysieke activiteit is belangrijk om klachten te verminderen, omdat de spieren aangesterkt moeten worden. Dagelijkse activiteiten moeten blijven plaatsvinden, maar intensief sporten wordt afgeraden. Het is belangrijk om samen met de fysiotherapeut te kijken naar de juiste oefeningen voor pijn in de onderrug. Zodra iemand beter kan bewegen met minder pijn, kan er worden gestart met het trainen van de rug om deze belastbaarder te maken.

Waar kan ik terecht voor klachten in de lage onderrug?

Ons team met fysiotherapeuten staat klaar om mee te kijken naar lage rugpijn. Maak een afspraak via onze website, zodat we samen de klachten kunnen verminderen.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”