WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

De betekenis van een whiplash

Een whiplash is een verzamelnaam voor een aantal klachten. Deze klachten ontstaan door het plotseling heen-en-weer bewegen van het hoofd en de nek. De betekenis van een whiplash is geen ziekte, maar eerder een syndroom.

Wat zijn de symptomen van een whiplash?

Bij een whiplash is door de plotselinge heen-en-weer beweging van het hoofd de nekspier verdraaid. Hieruit kunnen klachten als nekpijn en hoofdpijn ontstaan. Andere symptomen van een whiplash in de nek kunnen ook misselijkheid, vermoeidheid en duizeligheid zijn. Het is goed mogelijk dat je problemen hebt met het onthouden van dingen of met de aandacht bij iets houden.

Wat zijn de oorzaken?

Een whiplash treedt op als de nekspier wordt verrekt door het hoofd eerst hard naar achteren en dan naar voren te bewegen. Een oorzaak zou bijvoorbeeld een auto ongeluk kunnen zijn. Bij een aanrijding van achteren ervaren mensen vaak een whiplash na het auto ongeluk. Een whiplash kan ook ontstaan door een val, uitglijden, allerlei soorten botsingen of duiken in ondiep water.

De meest voorkomende behandelingen

De klachten van een whiplash gaan over het algemeen vanzelf over. De huisarts of fysiotherapeut zullen adviseren om te blijven bewegen om meer stijfheid te voorkomen. Bij veel pijn zou de huisarts ook medicatie kunnen voorschrijven, zodat je niet bepaalde bewegingen gaat vermijden. Als de klachten aanhouden kan de fysiotherapeut de whiplash behandelen. In sommige gevallen kan de whiplash chronisch worden. Vraag jouw fysiotherapeut om een op maat gemaakt behandelplan bij een chronisch whiplashsyndroom .

Sporten, yoga en oefeningen met een whiplash

Het is belangrijk om zo natuurlijk mogelijk te blijven bewegen en oefeningen te doen om de klachten van de whiplash te verminderen. De fysiotherapeut kan je oefeningen geven, maar het is ook mogelijk om met yoga de whiplash te verminderen. Belangrijk is om te blijven bewegen, maar niet jouw pijngrens over te gaan.

Wat te doen bij een whiplash?

Meer weten over een whiplash, welke oefeningen zouden kunnen helpen en een behandelplan? Neem contact met ons op via de website. We kunnen verschillende behandelingen doen, zoals manuele therapie, medische fitness, hydrotherapie en dry needling.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak met de fysio maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Indien je een afspraak maakt voor een nieuwe klacht dan plannen wij automatisch een dubbele afspraak. Er wordt zowel een intake als een behandeling gepland. Op deze manier kan de therapeut naast de intake ook direct starten met de behandeling. Indien je alleen een afspraak wilt voor een intake, vragen wij je om telefonisch een afspraak te maken of te kiezen voor de optie “Neem contact met mij op” .

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”