WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is artrose in de heup?

Heb je last van pijn en stijfheid in de bil, lies en bovenbeen? Dan zou het zomaar kunnen dat je artrose in de heup hebt. Artrose is slijtage van het kraakbeen en in dit geval vindt dit plaats in het heupgewricht. Het kraakbeen zorgt ervoor dat je soepel kan bewegen en zit aan het uiteinde van de botten in het been. Bij slijtage gaat het bewegen stroever en ervaar je pijn.

Symptomen van artrose in de heup

De symptomen van artrose in de heup bestaan met name uit stijfheid en pijn. De pijn zit in de heup en kan uitstralen naar de bil, lies en het bovenbeen. De pijn komt vooral voor bij het opstaan of bij een lange tijd wandelen. Ook kan de pijn ‘s nachts opspelen.

Wat is de oorzaak van artrose in de heup?

In veel gevallen wordt artrose in de heup aan leeftijd gekoppeld. Naarmate we ouder worden neemt de kwaliteit van kraakbeen af. Echter kan slijtage in de heup ook komen door ander letsel en kan het ook op jongere leeftijd voorkomen. Een zwaar beroep kan zorgen voor slijtage, maar overgewicht kan ook een rol spelen. Ook hormonen kunnen de oorzaak zijn van artrose en het komt vaker voor bij vrouwen vanaf 45 jaar.

Behandeling bij artrose in de heup

Alhoewel de artrose zelf niet over gaat weten we vanuit onderzoek dat fysiotherapie een positief effect heeft op de klachten en het functioneren in het dagelijks leven. Afhankelijk van de mate van klachten wordt er in eerste instantie begonnen met het trainen in het zwembad of wordt er gelijk gestart in de zaal. Het voordeel van het trainen in het zwembad is dat er minder druk op het heupgewricht is waardoor iemand beter en pijnvrij kan bewegen. Indien de klachten milder van aard zijn wordt er gestart met oefentherapie in de zaal. 

Oefeningen bij Artrose in de heup

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf te oefenen. Belangrijk is dat het gaat om spierversterkende oefeningen om artrose in de hulp te behandelen. Hierbij is het van belang om niet over de eigen pijngrens heen te gaan en geen oefeningen te doen die de pijn versterken. Als je twijfelt over de juiste oefeningen is het raadzaam de fysiotherapeut in te schakelen.

Waar kan ik terecht voor artrose in de heup?

Voor artrose in de heup kan je terecht bij onze fysiotherapeuten. Samen met jou kijkt de fysio wat de beste behandeling is. Neem contact met ons op of maak een afspraak via de website.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”