WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is artrose in de schouder?

Artrose in de schouder is een aandoening waarbij het kraakbeen is aangetast. Hierbij gaat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit en neemt de bewegelijkheid in de schouder en nek af. Het schoudergewricht is de verbindende schakel tussen de bovenarm, schouderblad en het sleutelbeen. Kraakbeen is heel erg glad, zodat de schouder makkelijk kan draaien, buigen of strekken. Bij artrose in de schouder wordt het kraakbeen dunner en zachter. Door de slijtage gaan bewegingen minder soepel.

Symptomen van artrose in de schouder

Bij artrose in de schouder zijn een aantal symptomen waar je op kan letten. Zo begint de artrose met stijfheid en/of pijn bij bewegingen. Als je schouder overbelast is of lang belast ervaart je pijn. In de nacht kan je ook pijn ervaren door op de schouder te liggen. Bij het bewegen van de schouder kan het voelen alsof het schuurt of kraak. De klachten kunnen elkaar afwisselen en zijn niet altijd even aanwezig. Bij ernstige artrose heb je ook minder kracht. Hierbij worden gewone dagelijkse handelingen als lastig ervaren, zoals het haar kammen of de jas aantrekken. Je arm zijwaarts optillen kan ook pijnlijk zijn.

Wat is de oorzaak van artrose in de schouder?

De oorzaak van artrose is nog niet precies bekend. Wel is er bekend dat artrose vaker voorkomt bij vrouwen en op leeftijden vanaf 45 jaar. Ook kan overgewicht een rol spelen, een eerdere botbreuk of artrose op andere plekken in het lichaam. Andere oorzaken kunnen komen door overbelasting bij bepaalde activiteiten, maar ook na bijvoorbeeld een ongeluk of een ziekte van de gewrichten.

Behandeling bij artrose in de schouder

Voor de behandeling van artrose in de schouder is een operatie vrijwel nooit nodig. Het is belangrijk om de dagelijkse activiteiten te blijven doen en de schouder te blijven bewegen. Wel is het verstandig bepaalde activiteiten te vermijden waarbij sprake is van overbelasting. Het is verstandig om niet te zwaar te tillen en niet hard te duwen of trekken.

Oefeningen voor artrose in de schouder

Er zijn verschillende oefeningen die je zou kunnen doen om de schouder soepel te houden en omliggende spieren aan te sterken. Hierbij is het belangrijk niet over de eigen pijngrens heen te gaan. Bewegen is belangrijk om stijfheid te verkomen. Als je twijfelt over de juiste oefeningen, kan je altijd contact opnemen met de fysiotherapeut.

Waar kan ik terecht als ik last heb van artrose in de schouder?

Bij Active Health Center kan je terecht met vragen over artrose in de schouder. Neem vooral contact met ons op of maak direct een afspraak via onze website. Ons team aan fysiotherapeuten staat klaar om samen met jou naar het beste behandelplan te kijken.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”