WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een instabiele rug?

Onder instabiliteit van de rug verstaan we een instabiele rug, motor control impairment en anterior listhesis. Bij een instabiele onderrug is de wervelkolom instabiel en hebben de wervels niet voldoende verband met elkaar. Hierdoor liggen de wervels niet op één lijn. Een zwakke rug kan het gevolg zijn van een aanlegstoornis (open boog), een breuk, slijtage of in zeldzame gevallen een tumor.

Wat zijn de symptomen van een instabiele rug?

De symptomen van een instabiele rug zijn pijn in de rug en/of nek, met name tijdens het bewegen hiervan. Een ander symptoom kan zijn dat je voelt dat er iets verschiet tijdens het bewegen. Daarnaast kan het bewegen van de rug of nek moeizamer gaan.

De meest voorkomende oorzaken

Instabiele rugklachten zijn vaak de oorzaak door langdurige belasting. Denk hierbij aan eentonige belasting of overbelasting van de rug. Het ontregelen vanuit het zenuwstelsel is de oorzaak van een instabiele rug. Andere mogelijke oorzaken kunnen zijn dat de tussenwervelschijf dunner is geworden. Ook kan een slechte conditie en zwakke onderrug leiden tot instabiliteit van de rug.

Hoe wordt een instabiele rug behandeld?

De stabiliteit van de rug wordt bepaald door het kapsel en de banden, de spierkracht en het aansturen van de spieren. De laatste twee factoren kunnen we als fysiotherapeut trainen bij mensen. Door specifieke oefentherapie kan de kracht en de aansturing van de spieren rondom de rug worden verbeter. Hierdoor is het mogelijk om een rug weer stabiel en sterk te maken.

Welke oefeningen kan ik doen?

Om klachten te verbinderen of voorkomen is het belangrijk om de rugspieren te blijven trainen. Het is belangrijk om de oefeningen minimaal één keer per dag op rustig tempo uit te voeren en niet tegen de pijngrens aan te zitten. Rugklachten kunnen andere oorzaken hebben en daarom is het belangrijk met een fysiotherapeut te kijken naar welke oefeningen het beste werken voor jouw klachten.

Waar kan ik terecht voor de behandeling van een instabiele rug?

Maak een afspraak via onze website of neem telefonisch contact op, zodat onze fysiotherapeuten je verder kunnen helpen.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”