WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is laterale heuppijn?

Laterale heuppijn is pijn aan de zijkant van de heup. Meestal komt dit door een ontsteking of een beschadiging van de pees of van een slijmbeurs. Met liggen is de pijn vaak het ergst, maar ook tijdens lopen kan de pijn toenemen. De pijn kan vanaf de zijkant van de heup uitstralen naar het been. Deze klachten kunnen vanzelf overgaan, maar kunnen soms maanden aanhouden.

Wat is de oorzaak van pijn aan de zijkant van de heup?

Pijn aan de buitenzijde van de heup heeft verschillende oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een slijmbeursontsteking van de heup of een peesklacht. De pijn in de zijkant van de heup kan ook ontstaan na het fietsen. Belangrijk is om te achterhalen wat er aan de hand is. Bij het AHC wordt er dan ook vaak een echo gemaakt om hier duidelijkheid in te krijgen. Afhankelijk van wat hieruit naar voren komt, wordt een behandelplan gemaakt wat aansluit bij de klachten. 

Behandeling slijmbeursontsteking heup

Voor een behandeling van slijmbeursontsteking in de heup kan je terecht bij de fysiotherapeut. Deze kan oefeningen met je doen om de heup en rugspieren te versterken. Hierbij worden de spieren aangesterkt en wordt de pees opgerekt. Naast het minder belasten kan het ook zijn dat een injectie of ontstekingsremmende medicatie nodig zijn om de pijn te verminderen.

Oefeningen voor pijn aan de zijkant van de heup

Het is erg belangrijk om veel te blijven bewegen. Er zijn oefeningen die je kan doen om pijn aan de zijkant van de heup te verlichten. Let er echter op dat je de heup niet overbelast of over de pijngrens heen gaat. Als je twijfelt over de oefeningen, kan je contact opnemen met AHC voor een behandelplan.

Waar kan ik terecht voor laterale heuppijn?

Onze fysiotherapeuten bij Active Health Center staan klaar om samen met jou naar het beste behandelplan te kijken. Maak een afspraak via onze website of neem contact met ons op als je nog verdere vragen hebt.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”