WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een instabiele schouder?

Een instabiele schouder houdt in dat het schoudergewricht niet stabiel is. Dit komt doordat de weefsels in en rondom de schouder de kop van de bovenarm niet op de juiste manier in de kom kunnen fixeren. Het schoudergewricht is erg gevoelig voor instabiliteit, met name bij mensen die hypermobiel zijn. Een instabiele schouder wordt ook een subluxatie schouder genoemd.

Symptomen van een instabiele schouder (subluxatie)

De symptomen en klachten bij een instabiele schouder gaan voornamelijk over felle pijnscheuten. Deze pijn zit meestal aan de voorkant en mensen ervaren de pijn vaak bij het zetten van kracht. Bij een subluxatie schouder kan de schouderkop regelmatig uit de kom schieten. Daarnaast voelt de schouder onzeker, alsof hij elk moment uit de kom kan schieten. Ook ervaren mensen vaak last van een pijnlijk of klikkend gevoel.

Wat is de oorzaak van een instabiele schouder?

De oorzaak van een instabiele schouder heeft vaak te maken met dat de schouder uit de kom schiet. Een ongeval is meestal de oorzaak van een schouder die uit de kom gaat. Daarnaast kan er geleidelijke ontstane uitrekking hebben plaatsgevonden. Een instabiele schouder kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld bankdrukken. Ook is hypermobiliteit vaak een oorzaak.

Behandeling bij subluxatie schouder

Voor de behandeling van een instabiele schouder is het belangrijk om de dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk op te pakken. Bij hevige pijn is het verstandig om pijnstillers als paracetamol in te nemen. Dit maakt de bewegelijkheid makkelijker. Het is altijd een goed idee om de fysiotherapeut te raadplegen voor een behandelplan. Als een behandeling zonder operatie niet werkt, is het mogelijk om geopereerd te worden.

Oefeningen voor een instabiele schouder

Bij een subluxatie schouder is het goed om te blijven bewegen. Er zijn meerdere oefeningen die je kan uitvoeren om het schoudergewricht soepel te houden. Als je twijfelt over de oefeningen kan je bij de fysiotherapeut navragen welke oefeningen het beste werken. Het is hoe dan ook niet de bedoeling over de eigen pijngrens heen te gaan, dus doe alle oefeningen voorzichtig.

Waar kan ik terecht voor een instabiele schouder?

Bij Active Health Center staan onze fysiotherapeuten klaar om samen met jou naar jouw instabiele schouder te kijken. De fysiotherapeuten kijken of medische fitness of dry needling een mogelijkheid is. Maak een afspraak via de website of neem contact met ons op als u verdere vragen heeft.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”