WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is kruisbandletsel?

De knie bestaat uit twee kruisbanden (voorste en achterste) en zijn belangrijk voor de verbinding tussen dijbeen en scheenbeen. De kruisbanden houden de knie stabiel tijdens allerlei bewegingen. Kuisbandletsel is een aandoening waarbij de kruisbanden in de knie verstuikt of beschadigd zijn. Bij kruisbandletsel kan je denken aan verrekking, overbelasting, maar ook het afscheuren van de kruisband. 

Symptomen van kruisbandletsel

Bij kruisbandletsel zijn pijn, instabiliteit en beperkingen in de beweging de meest voorkomende symptomen. Je kan zowel je voorste als achterste kruisband verrekken. Dit kan ontstaan door overmatige buiging of geforceerde overstrekking van de knie. 

Bij een verrekte kruisband kan je pijnklachten ervaren voor en tijdens het bewegen in het midden van de knie. Ook instabiliteit en beperkingen in de beweging kunnen een indicatie zijn van een opgerekte kruisband.

Kruisband gescheurd, wat nu?

Bij een gescheurde kruisband ga je uiteraard eerst naar de dokter, maar vervolgens is het verstandig om bij fysiotherapie te revalideren.

De oorzaak van een gescheurde kruisband komt vaak door geforceerde bewegingen. Dit kunnen zwik-, draai- of overtrekbewegingen van de knie zijn. Het kan ook gaan om een combinatie van deze bewegingen en komt vaak voor bij contactsporten zoals bijvoorbeeld voetbal. Vaak hoor je bij het scheuren van de kruisband “knap” of “plop”.

De verschillende behandelingen van kruisbandletsel

Fysiotherapie is een belangrijke optie om kruisbandletsel te behandelen. De behandeling bestaat meestal uit oefentherapie, krachttraining en bewegingseducatie. Oefentherapie helpt bij het verbeteren van de mobiliteit en kracht in de knie. Krachttraining verbetert de functie van de knie en bewegingseducatie helpt om complicaties te voorkomen. Kruisbandletsel kan leiden tot invaliditeit als het niet adequaat behandeld wordt. Met de juiste behandeling en begeleiding kan kruisbandletsel goed behandeld worden. Bij Active Health Center bieden we gespecialiseerde fysiotherapie om mensen met kruisbandletsel te helpen. Voor meer informatie of een afspraak kan je terecht op onze website.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”