WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Houdingsklachten, een veelvoorkomend probleem

Houdingsklachten zijn klachten die ontstaan door een verkeerde zithouding of sta houding. Dit wordt ook wel houdingsgerelateerde nekklachten genoemd. Bij een slechte nek houding moeten de spieren harder werken, waardoor er veel spanning op komt te staan. Denk hierbij aan het vooroverbuigen van uw hoofd achter een laptop of het naar beneden kijken naar een boek of telefoon.

Wat zijn de symptomen van houdingsklachten in de nek?

Bij houdingsklachten in de nek, kan je pijn en/of vermoeidheid ervaren in de nek, nek-schouder gebied en tussen de schouderbladen. Je kan een bult in je nek ontwikkelen door een verkeerde houding en de spieren tussen de nek en schouders voelen hard aan. Deze spieren kunnen ook gevoelig zijn bij het aanraken of drukken. Het bewegen van bepaalde spieren gaat stroef en deze spieren voelen over het algemeen ook stijf aan. De klachten kunnen met name optreden bij rekken of kracht zetten.

De houding verbeteren van de nek

Om de nek houding te verbeteren is belangrijk om aandachtig naar jouw lichaam te luisteren zodra de klachten op komen zetten. Een goede houding van de nek is belangrijk bij bepaalde activiteiten. Zodra je weet welke houding de klachten triggert, kan je werken aan het verbeteren van de nek houding. Het is belangrijk om vaak van houding te wisselen, omdat een langdurige houding voor lange tijd zorgt voor spierspanning. Een goede nek houding is dus eigenlijk het variëren tussen meerdere houdingen.

De behandeling bij klachten

Het is raadzaam een fysiotherapeut te raadplegen voor de behandeling van een stijve nek. De fysiotherapeut kan onderzoeken welke houdingen de klachten veroorzaken en kunnen een advies uitbrengen voor het verbeteren van jouw werkplek of werkhouding. Denk hierbij ook aan de hoogte en afstand van het computerscherm, de instellingen van jouw bureau of bureaustoel of de stand van jouw laptop. Daarnaast kan er gekeken worden naar bijvoorbeeld oefentherapie, medical taping, dry needling of andere behandelingen.

Welke oefeningen zijn raadzaam bij houdingsklachten

Er zijn meerdere oefeningen die je zou kunnen uitvoeren om de houdingsklachten in de nek te verbeteren. Het is hierbij belangrijk om vaak af te wisselen van houding en voldoende te staan en zitten. Daarnaast is het stretchen van de spieren ook belangrijk. Dit zou je elke 15 minuten kunnen doen. Het belangrijkste bij de oefeningen is om niet over de eigen pijngrens heen te gaan en de oefeningen op langzaam tempo uit te voeren. Als je twijfelt over de juiste oefeningen is het handig om de fysiotherapeut in te schakelen.

Waar kan ik terecht voor een klachten?

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om samen naar jouw houdingsklachten in de nek te kijken. Neem contact op via onze website, zodat we kunnen kijken naar een behandelplan. Overige behandelingen zijn eventueel nodig, zoals sportfysiotherapie of medische fitness.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”