WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Houdingsklachten, een veel voorkomende klacht

Houdingsklachten zijn klachten die ontstaan door een verkeerde zithouding of stahouding. Dit worden ook wel houding gerelateerde nekklachten genoemd. Bij een slechte nek houding moeten de spieren harder werken, waardoor er veel spanning op komt te staan. Denk hierbij aan het vooroverbuigen van uw hoofd achter een laptop of het naar beneden kijken naar een boek of telefoon.

Wat zijn de symptomen van houdingsklachten in de nek?

Bij houdingsklachten in de nek, kan je pijn en/of vermoeidheid ervaren in de nek, nek-schouder gebied en tussen de schouderbladen. Je kan een bult in je nek ontwikkelen door een verkeerde houding en de spieren tussen de nek en schouders voelen hard aan. Deze spieren kunnen ook gevoelig zijn bij het aanraken of drukken. Het bewegen van bepaalde spieren gaat stroef en deze spieren voelen over het algemeen ook stijf aan. De klachten kunnen met name optreden bij rekken of kracht zetten.

De houding verbeteren van de nek

Om de nekhouding te verbeteren is belangrijk om aandachtig naar jouw lichaam te luisteren zodra de klachten op komen zetten. Een goede houding van de nek is belangrijk bij bepaalde activiteiten. Zodra je weet welke houdingen de klachten triggeren, kan je werken aan het verbeteren van de nekhouding. Het is belangrijk om vaak van houding te wisselen, omdat een langdurige houding voor lange tijd zorgt voor spierspanning. Een goede nek houding is dus eigenlijk het variëren tussen meerdere houdingen.

Houdingsklachten van de nek laten behandelen

Het is raadzaam een fysiotherapeut te raadplegen voor de behandeling van een stijve nek. De fysiotherapeut kan onderzoeken welke houdingen de klachten veroorzaken en kunnen een advies uitbrengen voor het verbeteren van jouw werkplek of werkhouding. Denk hierbij ook aan de hoogte en afstand van het computerscherm, de instellingen van jouw bureau of bureaustoel of de stand van jouw laptop. Daarnaast kan er gekeken worden naar bijvoorbeeld oefentherapie, medical taping, dry needling of andere behandelingen.

Welke oefeningen bij houdingsklachten in de nek?

Er zijn meerdere oefeningen die je zou kunnen uitvoeren om de houdingsklachten in de nek te verbeteren. Het is hierbij belangrijk om vaak af te wisselen van houding en voldoende te staan en zitten. Daarnaast is het stretchen van de spieren ook belangrijk. Dit zou je elke 15 minuten kunnen doen. Het belangrijkste bij de oefeningen is om niet over de eigen pijngrens heen te gaan en de oefeningen op langzaam tempo uit te voeren. Als je twijfelt over de juiste oefeningen is het handig om de fysiotherapeut in te schakelen.

Waar kan ik terecht voor een houdingsklacht in de nek?

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om samen naar jouw houdingsklachten in de nek te kijken. Neem contact op via onze website, zodat we kunnen kijken naar een behandelplan.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”