WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een Runners knee?

Runners Knee, ook wel bekend als rennersknie of lopersknie, is een verzamelnaam voor veelvoorkomende blessures onder hardlopers. Deze blessures ontstaan meestal door overbelasting van de knie, waardoor er ontstekingen en pijn rondom de knie ontstaan. De meest voorkomende blessures zijn het iliotibiale bandsyndroom (ITBS) en het patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS). Bij deze overbelastingsblessure ontstaat er irritatie aan de buitenzijde van de knie.

Wat zijn de symptomen van een Runners Knee

De pijn bij runners knee wordt vaak beschreven als een brandend of stekend gevoel. De symptomen kunnen worden verergerd door bewegingen zoals op- en afstaan, het buigen en strekken van de knie of het lopen. De knieklachten zijn met name aanwezig tijdens het hardlopen en/of traplopen. De pijnklachten zijn met name voelbaar aan de buitenzijde van de knie, maar kunnen doortrekken tot de bovenzijde van het onderbeen. De pijnklachten zullen steeds vroeger optreden en langer aanhouden als de oorzaken van jumpers knee niet worden behandeld.

Meest voorkomende oorzaken

De oorzaak van Runners Knee is meestal overbelasting van de knie, veroorzaakt door een te hoge intensiteit van training of door een onjuiste techniek. Andere oorzaken kunnen zijn een gebrek aan conditie of flexibiliteit, het dragen van verkeerde schoenen, of het lopen op een ongelijk oppervlak. Mensen met O-benen hebben meer kans op het ontwikkelen van de klachten door verkeerd staande voeten.

Ook mensen met beenlengteverschil kunnen last krijgen van runners knee.
Door verkorte spieren aan de buitenkant van het bovenbeen ontstaat er meer wrijving. Bij zwakke bilspieren en bovenbeenspieren is er minder controle aan de buitenzijde van de knie. Hierdoor gaat de knie meer naar binnen staan en neemt de spanning in dit gebied toe. Ook kunnen verkeerde of versleten schoenen een oorzaak zijn van jumpers knee.

De behandelingen voor een runners knee

Runners Knee kan worden behandeld door fysiotherapie, afhankelijk van de ernst en het stadium van de blessure. Voldoende rust is belangrijk in de acute fase, zodat de pees kan herstellen. Hierbij kan er gekoeld worden met ijs bij een eventuele ontsteking. Als de klachten afnemen kan er gesport worden, maar het is belangrijk om dit binnen de pijngrens te doen. Hardlopen wordt echter afgeraden.

Het komt vaak voor dat oefentherapie en massages/fricties worden gebruikt op het peesgebied. Bij eventuele triggerpoints in de spieren kan triggerpointtherapie en/of dry needling therapie aangeraden worden. Er zal daarnaast met name gekeken worden naar de oorzaak voor het ontstaan van de klacht. Het kan per persoon en per fase verschillen. Het is hoe dan ook belangrijk contact op te nemen met een fysiotherapeut om een behandeltraject te starten.

Waar kan ik terecht?

Met de juiste behandeling kan je snel weer aan je oude levensstijl beginnen. Bij Active Health Center staan gespecialiseerde fysiotherapeuten klaar om je te helpen met het verminderen van de pijn en het verbeteren van de functie van je knie door middel van oefeningen, massage en beweging. Neem vooral contact met ons op of maak een afspraak via de website.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak met de fysio maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Indien je een afspraak maakt voor een nieuwe klacht dan plannen wij automatisch een dubbele afspraak. Er wordt zowel een intake als een behandeling gepland. Op deze manier kan de therapeut naast de intake ook direct starten met de behandeling. Indien je alleen een afspraak wilt voor een intake, vragen wij je om telefonisch een afspraak te maken of te kiezen voor de optie “Neem contact met mij op” .

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”