WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is patellofemoraal pijnsyndroom

Het patellofemoraal pijnsyndroom is een mondvol, maar ‘patella’ betekent knieschijf en ‘femoraal’ komt van ‘femur’, wat bovenbeen betekent. Het pijnsyndroom is een verzamelnaam voor klachten die te maken hebben met de knieschijf. Dit kunnen klachten op, onder of rondom de knieschijf zijn. Er is bij patellofemoraal pijnsyndroom sprake van irritatie van het kraakbeen. Dit kan voorkomen bij de knieschijf of de pezen die aanhechten bij de knieschijf.

Symptomen patellofemoraal pijnsyndroom

Bij het patellofemoraal pijnsyndroom zijn voorkomende klachten pijn, stijfheid en gekraak of een krakend gluid. Deze klachten komen vaak voor bij jongvolwassenen en komen vooral in en rondom de knieschijf voor. De knie kan pijnlijk en gezwollen voelen onder en rond de knie. Je kan de pijn ook voelen als je drukt op de knieschijfpees. Vlak onder of naast de knieschijf drukken kan erg pijnlijk zijn. Daarnaast kkan je last ervaren bij op de knieën zitten, traplopen, hard fietsen of diep hurken.

Oorzaak patellofemoraal pijnsyndroom

Oorzaken van het parellofemoraal pijnsyndroom kunnen varieren van een onjuiste houding tijdens sportactiviteiten tot een disbalans van de knie. De spieren die aan de knieschijf zitten moeten voor aansturing zorgen tijdens het bewegen. Het kraakbeen hieronder kan geirriteerd raken door spierlengte of zwakte. Ook kunnen overgewicht, voetproblemen, intensiteit van sportactiviteiten, een matife conditie of instabiliteit in de romp bijdragen aan de klachten.

Behandeling patellofemoraal pijnsyndroom

Om Patellofemoraal pijnsyndroom te behandelen is het goed om kniebandage of patellabrace te dragen. Hierbij wordt de druk verdeeld en kan de knieschijf worden ondersteund. Daarnaast is het goed om de knie te tapen bij momenten van belasting. Ook kan een orthopedisch adviseur je voorlichting geven over ander schoeisel of steunzolen bij een afwijkende of verkeerde stand van de voeten.

Waar kan ik terecht voor patellofemoraal pijnsyndroom in de knie

Het is verstandig om in fysiotherapie te gaan bij aanhoudende klachten van het patellofemoraal pijnsyndroom. De fysiotherapeut kan helpen bij het uitvoeren en opbouwen van oefeningen die de stabiliteit van de knie kunnen versterken en de pijn verminderen. Meer vragen? Maak een afspraak op onze website en dan kijken we er samen naar.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”