WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is elleboog instabiliteit?

De elleboog bestaat uit gewrichten en om deze elleboog gewrichten zitten pezen, banden en spieren. Bij elleboog instabiliteit is er iets gebeurd met de pezen en banden van het gewricht. Dit kan zowel voorkomen in de binnenband of buitenband van de elleboog. De elleboog kan dan niet meer goed bewegen.

Symptomen van een instabiele elleboog

De symptomen van instabiliteit bij de elleboog bestaan voornamelijk uit het gevoel hebben dat de elleboog blokkeert. De elleboog kan ook knakken bij bewegingen. De klachten kunnen pijn doen en nemen toe bij het draaien van de onderarm of het strekken van de elleboog.

Wat is de oorzaak van een instabiele elleboog?

De oorzaak van elleboog-instabiliteit kan overbelasting zijn, maar kan vaak ook komen door een val of harde ruk aan de arm. De banden rond de elleboog gewrichten zijn dan beschadigd en vaak is de elleboog dan (bijna) uit de kom geweest. Bij sporten als honkbal kan er sprake zijn van overbelasting. In principe kan een instabiele elleboog in alle leeftijdsgroepen voorkomen.

Oefeningen voor een instabiele elleboog

De fysiotherapeut kan je helpen bij het trainen van de spieren rondom het ellebooggewricht. Bij elleboog instabiliteit is het belangrijk dat omvangende spieren de bewegingen op kunnen vangen. Bij de fysio kan je een behandelplan maken en weet je welke oefeningen het best gebruikt kunnen worden. Ook is het mogelijk om een brace te dragen om de elleboog te ondersteunen.

Waar kan ik terecht voor een instabiele elleboog?

Wil je fysiotherapie voor jouw instabiele elleboog? Je kan bij ons team fysiotherapeuten terecht voor het beste herstel. Maak een afspraak via onze website of neem telefonisch contact met ons op voor vragen.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

JOUW UITDAGING IS ONS SUCCES

HET 4 STAPPENPLAN

Alles voor een gezonder leven onder één dak bij AHC fysiotherapie Leidschenveen of Ypenburg. Als je klachten hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf.

1

Diagnose

2

Voorwaarde creëren

3

Belastbaarheid trainen

4

Functioneel trainen

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”