WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is het AC gewricht?

Het acromioclaviculair gewricht (AC gewricht) van de schouder is de verbinding van het schouderdak met het sleutelbeen. Het gewricht is een klein gewricht bedekt met kraakbeen. Tussen het gewricht zit een kraakbeen-schijfje. Het schoudergewricht kan zowel artrose oplopen als luxatie of resectie van de schouder.

Klachten aan het AC gewricht, waar herken je dit aan?

Als je pijn ervaart in het AC gewricht bij jouw schouder, is dat een mogelijk symptoom. Met name tijdens beweging kan pijn opspelen. Daarnaast is stijfheid of een periode van bewegingloosheid kenmerkend voor klachten in het gewricht. Dit wordt ook wel ‘startpijn’ genoemd. Je kan een krakend geluid of gevoel ervaren en beperking ervaren bij het heffen van de arm. Daarnaast is er vaak ook sprake van vochtophoping in het gewricht.

Wat zijn de oorzaken van deze klacht?

Bij een AC luxatie bij de schouder heeft menig mens te maken met een schouder die uit de kom is gegaan. Oorzaken kunnen variëren tussen overbelasting, verkeerd bewegen of een ongeval. Bij een verkeerde val is het goed mogelijk dat je klachten ervaart van het AC gewricht.

Behandelingen bij klachten van het AC gewricht

Behandeling van het AC gewricht in de schouder kan door middel van fysiotherapie, dry needling en in sommige gevallen door een operatie. Het is hoe dan ook belangrijk goed in beweging te blijven zonder het schoudergewricht meer te belasten.

Oefeningen om de schouder in beweging te krijgen

Er zijn meerdere oefeningen voor het AC gewricht om de schouder in beweging te houden. Let er hierbij op dat je niet de eigen pijngrens overgaat. Het is belangrijk langzaam de oefeningen op te bouwen. Als je twijfelt over de oefeningen is het raadzaam de fysiotherapeut te contacteren.

Waar kan ik terecht voor klachten van het AC gewricht?

Je kan bij Active Health Center terecht voor jouw klachten omtrent het AC gewricht van de schouder. Je bent in goede handen bij onze fysiotherapeuten. Zij kijken graag met je verder naar een passend behandelplan. Zo bekijkt de fysiotherapeut of bijvoorbeeld een echotherapie of dry needling geschikt is afhankelijk van de klacht. Maak een afspraak via onze website of neem contact met ons op voor vragen.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”