Bij achillespeesklachten ervaar je pijn op of boven de hiel. De achillespees verbindt de kuitspier aan het hielbot en dit is de sterkste pees in ons lichaam. Deze pees is verantwoordelijk voor met kracht afzetten van de grond bij springen, hardlopen of wandelen. De achillespees kan overbelast raken door intensief sporten, maar er kan ook sprake zijn van een ontsteking of zelfs het afscheuren van de achillespees.
Bij de symptomen van een pijnlijke achillespees hoort vaak een verdikking van de achillespees. De pijn die je voelt zit bij de aanhechting van de achillespees bij de hiel of net hierboven. Vaak is er ook sprake van een kleine verdikking, waarbij drukken op de hiel pijnlijk kan zijn. Je hebt met name last van een stijve achillespees na het slapen, maar ook met sporten of wandelen kan je pijn voelen. Vaak neemt de pijn tijdens het sporten af.
Klachten bij de achillespees kunnen ontstaan als de kuitspier veel wordt gebruikt. Bijvoorbeeld bij het sporten. Denk hierbij aan sporten zoals hardlopen, wandelen of sporten waar je veel voor moet springen. De overbelasting van de achillespees kan zorgen voor pijn en stijfheid. De klachten kunnen opspelen na een lange wandeling, maar ook als je binnen een korte tijd veel meer sport dan normaal. Ook kunnen trainen in de winter, medicatie of verzwakte kuitspieren oorzaken zijn van een ontstoken achillespees.
Om de achillespees rust te geven, is het verstandig om geen sporten te beoefen waarbij de kuitspieren veel worden gebruikt. Als je toch besluit te gaan sporten is het verstandig de achillespees te tapen en goed te stretchen. Voor een achillespees ontsteking kan je in behandeling bij de fysio. Zij kunnen kijken naar de beste behandeling voor de verdikking van de achillespees. Pas als je weinig pijn en stijfheid meer voelt in de ochtenden, kan je het sporten weer opbouwen.
Je kan ook thuis zelf oefeningen doen voor het herstel van de achillespees. Oefeningen voor pijn bij de achillespees zijn met name spierversterkende oefeningen. Hierbij versterken de oefeningen de kuitspier. Het is belangrijk om goed te strekken, zonder over jouw pijngrens heen te gaan. Als je niet zeker weet welke oefeningen het beste werken, is het verstandig om de fysiotherapeut te raadplegen.
Wil je zeker weten dat je de juiste oefeningen doet? Onze fysiotherapeuten helpen je graag verder! Maak een afspraak via de website of neem contact met ons op.
Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.
Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.
Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”
Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.
Indien je een afspraak maakt voor een nieuwe klacht dan plannen wij automatisch een dubbele afspraak. Er wordt zowel een intake als een behandeling gepland. Op deze manier kan de therapeut naast de intake ook direct starten met de behandeling. Indien je alleen een afspraak wilt voor een intake, vragen wij je om telefonisch een afspraak te maken of te kiezen voor de optie “Neem contact met mij op” .
Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken.
Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.
Lees de succesverhalen van