Een peesontsteking in de schouder ligt net wat anders. Hierbij raakt de pees namelijk geïrriteerd en beschadigd. Vaak komt een ontstoken pees in de schouder door overbelasting. De pijn kan ervoor zorgen dat dagelijkse activiteiten belemmerd worden, maar hoe lang dat duurt is per persoon afhankelijk. De ervaringen bij een peesontsteking in de schouder zijn dat het vanzelf over gaat bij voldoende rust. Echter kan dit wel lang duren en is het verstandig om begeleiding te krijgen bij het herstel, om een chronische peesontsteking van de schouder tijdig te behandelen.
Bij de peesontsteking komt vaak zwelling en pijn kijken. Deze pijn zit meestal aan de voorkant van de schouder of op de kop van de schouder. De pijn is soms pas voelbaar bij zijwaartse bewegingen en ook het laten zakken van de arm kan pijnlijk aanvoelen na een opgeheven positie.
Bij een ontstoken pees in de schouder kan overbelasting van de schouder een oorzaak zijn. Denk hierbij aan overbelasting of langdurige belasting door sport of werk. Langdurig een verkeerde lichaamshouding kan een ontsteking in het slijmbeursweefsel veroorzaken en zorgen voor een verminderde doorbloeding.
Bij een peesontsteking van de schouder hebben de symptomen veel weg van een slijmbeursontsteking. Het beste is om de schouder zo min mogelijk te belasten zodra je last begint te krijgen. Ook kan je de pijn verminderen met paracetamol en is het raadzaam de schouder te tapen.
Er zijn oefeningen voor een ontstoken pees in de schouder. Bij alle oefeningen is het belangrijk dat de oefeningen geen pijn doen. Ga niet over jouw eigen pijngrens heen en neem voldoende rust. Als je twijfelt over de oefeningen kan je altijd contact opnemen.
Bij Active Health Center helpen we je graag verder. Neem contact met ons op voor vragen of meld je aan via de website. Onze fysiotherapeuten kijken graag samen met jou verder naar een passend behandelplan. Denk bijvoorbeeld aan echotherapie, EPTE-behandeling, medische fitness en dry needling.
Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.
Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.
Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”
Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.
Indien je een afspraak maakt voor een nieuwe klacht dan plannen wij automatisch een dubbele afspraak. Er wordt zowel een intake als een behandeling gepland. Op deze manier kan de therapeut naast de intake ook direct starten met de behandeling. Indien je alleen een afspraak wilt voor een intake, vragen wij je om telefonisch een afspraak te maken of te kiezen voor de optie “Neem contact met mij op” .
Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken.
Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.
Lees de succesverhalen van