WIJ HELPEN JE HIER GRAAG VANAF

Wat is een verzwikte enkel?

Klapt je voet ineens dubbel tijdens een fanatieke beweging? Dan heeft je misschien een verzwikte enkel. Wat is een verzwikte enkel? Bij een verzwikte enkel kan je voet ineens naar binnen of naar buiten toe omklappen. Dit zorgt ervoor dat de enkel dik wordt en pijn doet. Het kan ook zijn dat je een verzwikte enkel zonder zwelling heeft. Om de enkel zitten enkelbanden en bij verzwikking rekken de banden uit. Vaak kan je op een verzwikte enkel nog staan en lopen, maar in de meeste gevallen gaat dit gepaard met pijn.

Symptomen verzwikte enkel

Er zijn meerdere symptomen bij een verzwikte enkel, waarvan een scherpe pijn in de enkel de meest herkenbare is. Deze scherpe pijn neemt na een tijdje af, waarna je weer voorzichtig kan lopen. Staan op de voet kan ook pijnlijk zijn, maar neemt na een paar dagen af. Bij een verzwikking krijg je vaak last van een gezwollen enkel en blauwe plekken op de enkel door kapotte bloedvaten. De kleur kan veranderen van paars/blauw naar geel/groen. Ook voelt je enkel niet stevig en kan het voelen alsof je door de enkel heen kan zakken. Kan je echt niet meer lopen en heeft je veel pijn die niet minder wordt? Neem dan contact op met de huisarts, omdat de enkel dan misschien gebroken is.

Oorzaak verzwikte enkel

De oorzaak van een verzwikte enkel zit hem vaak in een verkeerde stap. Hierbij komt de voet niet plat op de grond, maar met de zijkant. Dit kan gebeuren bij oneven oppervlakten zoals een kuil, trapje of stoeprand. Ook is de kans op een verzwikte enkel groter als je problemen hebt met evenwicht, bij wandelen of sporten op een grond die niet vlak is, bij sporten waar tegen elkaar aan wordt gebotst of als je al eerder last hebt gehad van een verzwikte enkel.

Behandeling verzwikte enkel

Wat te doen bij een verzwikte enkel? Het is raadzaam om de enkel genoeg rust te geven. Het is daarnaast verstandig de eerste dagen alleen op de voet te lopen of staan bij weinig pijn. Je kan de verzwikte enkel koelen en tapen. Bij rust leg je het been met de verwikte enkel hoog met een kussen. Bij een verwaarloosde verzwikte enkel is er niet genoeg rust genomen en kan je het beste contact opnemen met de fysiotherapeut.

Verzwikte enkel oefeningen

Er zijn meerdere oefeningen voor een verzwikte enkel. Het belangrijkste is om de enkel te stabiliseren en te verstevigen met bijvoorbeeld tape. Tijdens de oefeningen is het belangrijk de enkel niet te ver op te rekken en hiermee over de pijngrens heen te gaan.

Waar kan ik terecht voor een enkelfractuur?

Als de verzwikte enkel dik blijft en pijn blijft doen kkan je contact met ons opnemen of een afspraak maken via onze website. Bij Active Health Center staan onze fysiotherapeuten klaar om mee te helpen met het herstel van de verzwikte enkel.

WIL JE DIRECT GEHOLPEN WORDEN?

AFSPRAAK MAKEN

Das pech image weg
Heb je fysiotherapie nodig?
Maak een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jou op of bel met 070-4444082.
Zelf meteen een afspraak maken? Kies dan voor de optie “Zelf een afspraak maken”.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met onderstaande buttons maak je zelf een afspraak rechtstreeks in de agenda van de fysiotherapeut. Hiervoor hebben we meerdere gegevens nodig zoals: wel of geen verwijzing, naam, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres.

Heb je niet de correcte gegevens bij de hand dan kan je geen afspraak maken.
Kies dan voor de optie “Neem contact met mij op”

Klik op onderstaande knop als je voor een nieuwe klacht komt of dat je langer dan 3 maanden geleden voor het laatst bent geweest.

Klik op onderstaande knop als je op dit moment onder behandeling bij Active Health Center bent en een nieuwe afspraak wilt maken. 

Staat er voor jou geen geschikt moment bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-4444082. Wij zullen dan samen met jou een andere datum kiezen.

Lees de succesverhalen van

onze cliënten

Samantha about Fysiotherapie

“Goede begeleiding op maat, er wordt goed geluisterd en de trainingen zijn aangepast op de behoeftes en doelen. Ik ervaar minder pijn en meer mobiliteit, plus een stuk zelfstandigheid ervoor terug. Erg blij mee.”

Ludo about Fysiotherapie

“Snel een 1e afspraak, snel een behandelplan en snel van start in een toffe gezellige professionele omgeving.”

Odette about Fysiotherapie

“Na bijna 7 jaar en 5 fysiotherapeuten verder eindelijk bij een fysiotherapeut terechtgekomen (Thijs) die logisch nadacht over mijn probleem en op welke manier dit aangepakt kon worden. Ik ben eeuwig dankbaar! Had bijna de moed opgegeven dat ik ooit weer zou kunnen lopen.”

Po Yau about Fysiotherapie

“Daniel is een vriendelijke en ervaren fysiotherapeut. Hij heeft mij naast de behandleing ook oefeningen voor thuis meegegeven. Het is simpel, maar super handig. Ik twijfel er niet aan om hem bij mijn familie en vrienden aan te bevelen.”

Annelies about Fysiotherapie

“Fijne ervaring gehad met fysiotherapeut Jan. Je kan er snel terecht en door de mogelijkheid om ook te sporten krijg je direct goede tips mee om de meegegeven oefeningen direct toe te passen.”